به گزار ش شانا، بورس انرژی ایران دیروز (چهارشنبه، پنجم آبان) شاهد معامله بیش از 40 هزار تن انواع فرآوردههای نفتی به ارزش 596 میلیارد ریال بود.
کالاهای آیزوریسایکل، آیزوفید، انواع حلالها، نفتای سنگین و میعاناتگازی در رینگ داخلی بورس انرژی ایران عرضه شدند.
خریداران بورس انرژی برای خرید میعاناتگازی پالایش گاز ایلام با قیمتی بیش از 26 درصد قیمت پایه با یکدیگر رقابت کردند.
نسبت تقاضا به عرضه برای خرید حلال 402 پالایش نفت اصفهان نیز 11 برابر بود که منجر به ثبت سقف قیمتی در این عرضه شد.
در عرضههای رینگ بینالملل بورس انرژی ایران نیز علاوه بر رقابت شدید خریداران برای خرید گاز مایع پالایش نفت اصفهان و شازند به مقصد افغانستان، 30 هزار تن نفتای سنگین پالایش نفت لاوان معامله شد.
گاز مایع عرضه شده از سوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران نیز مورد استقبال خریداران داخلی و خارجی قرار گرفت و تقاضا برای این کالا سه برابر عرضه آن بود.
کارشناسان بازار انرژی معتقدند اقدام شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی برای تغییر فرمول قیمت گذاری محصولات پالایشگاهی اقدامی به موقع و به جا بوده و این موضوع به رقابتی شدن بیشتر بازار منجر شده است.
به گزارش شانا، افزایش قیمت فرآورده های نفتی ایران در راستای تامین منافع شرکت های پالایشی با توجه به الزام قانونی موجود مبنی بر اعطای تخفیف ٥ درصد در فروش داخلی خوراک به صنایع، نیاز به سرمایه گذاری شرکت های پالایشی با هدف اجرای طرح ها و بهبود کیفیت فرآورده های تولیدی و به استناد ماده ٧١ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت صورت گرفته است.
افزایش قیمت فرآورده های نفتی با استناد ماده ٧١ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی مصوب ١٣٨٠ به شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران اجازه داده است «به منظور حفظ و صیانت از سرمایه های ملی، قیمت فرآوردههای نفتی به جز ( نفت گاز، نفت سفید، بنزین، نفت کوره، گاز مصرفی داخل کشور ) بر اساس قیمت های جهانی و با رعایت صرفه و صلاح کشور تعیین و به فروش رساند» بوده است.
شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران به عنوان زیرمجموعه این شرکت قیمت پایه بورس فرآوردههای نفتی ویژه را متناسب با نرخ تسعیر ارز آزاد برای عرضه در داخل کشور محاسبه و جهت اجرا به شرکتها و مدیریتهای ذیربط اعلام کرده است، بنابراین اقدام صورت گرفته بر اساس وظایف قانونی شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران بوده است.
نظر شما