علی بختیار در گفتوگو با خبرنگار شانا درباره ابعاد و اهمیت حضور شرکتهای خارجی در طرحهای نفت و گاز ایران در قالب سازوکارهای مشخص اظهار کرد: ایران برای تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد و ایجاد موقعیتهای شغلی پیش بینی شده در سالهای اجرای برنامه ششم توسعه، به حدود 700 تا 800 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که در ارزیابی خوشبینانه می توان یک چهارم این عدد را از منابع داخلی و مقدار باقیمانده را از طریق سرمایه خارجی تامین کرد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی افزود: در سالهای اجرای قانون برنامه، حدود 500 تا 600 میلیارد دلار از منابع سرمایهگذاری در کشور باید از خارج تامین شود. از این رو، بهترین بخشی که می تواند راه را برای جذب سرمایه خارجی هموار کند صنعت نفت است زیرا قراردادهای این بخش کلان هستند.
این نماینده مجلس گفت: تکمیل هر فاز پارس جنوبی بیش از سه میلیارد دلار هزینه دارد از این رو صنعت نفت بهترین بخش برای آغاز جذب سرمایههای خارجی است.
وی افزود: خارجیها خواهان سرمایهگذاری در صنایع نفت و گاز بهویژه بخش بالادستی هستند زیرا ایران منابع غنی نفت و گاز دارد، بنابراین باید سرمایه خارجی را برای طرحهای توسعه ای صنعت نفت جذب بهویژه در پروژههای میدانهای مشترک نفت و گاز جذب کرد.
وی با اشاره نیاز صنعت نفت به سرمایه گذاری در قالب برنامه ششم توسعه افزود: اگر جذابیت و انگیزه های لازم در صنعت نفت ایجاد شود بخش عمدهای از برآوردها برای سرمایهگذاری را می توان با سرمایه خارجی تامین کرد.
بختیار گفت: می توانیم از ظرفیتهای بخش خارجی برای اکتشاف، توسعه و تولید به شکل کامل استفاده کرد.
بیژن زنگنه، روز (یکشنبه، دوم آبانماه) در «همایش بررسی الزامهای و چالشهای قراردادهای مشارکت و ابزارهای مالی سرمایهگذاری در صنعت نفت» با اشاره به این که نفت بدون تردید موتور محرکه سرمایه گذاری و توسعه در کشور است، افزود: در برنامه ششم، صنعت نفت به ٢٠٠ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد که سهم بخش بالادستی حدود ١٣٠ میلیارد دلار است.
نظر شما