به گزارش خبرنگار شانا، فرزین انتصاریان امروز (یکشنبه، 9 آبانماه) در پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت کیفیت گفت: نارساییهای حاکم بر فضای سیاسی و مدیریتی کشور در دولت گذشته سبب شد که تداوم برگزاری کنفرانسهای مدیریت کیفیت 12 سال به تعویق بیفتد اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و رفع کامل تحریمهای ظالمانه، امکان برگزاری دوباره این کنفرانسها به وجود آمده است.
وی افزود: در پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت کیفیت ابتدا امتیاز برگزاری از گروه کارشناسان ایران به انجمن مدیریت کیفیت ایران واگذار و اکنون این کنفرانس پس از 12 سال با همکاری سازمانهای تأثیرگذار همانند سازمان ملی استاندارد، سازمان ملی بهرهوری، اتاق بازرگانی تهران و حمایت سازمانهای خصوصی و دولتی برگزار میشود.
تعامل مجدد با اقتصاد جهان با اجرای برجام
انتصاریان تصریح کرد: اقتصاد ایران پس از یک دهه تجربه شرایط نامساعد، ناشی از تحریم اقتصادی از سوی کشورهای غربی و عملکرد نامطلوب دولتها از طرف دیگر، پس از توافق برجام در آستانه تعامل مجدد با اقتصاد جهان قرار دارد.
رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران ادامه داد: در طول دهه گذشته که ارتباط سالم و مستقیم اقتصاد ایران با اقتصاد جهان به صورت غیررسمی و از کانالهای طولانی و غیر مستقیم و با قیمت تمام شده زیاد در حال انجام بود تغییرات و تحولات بزرگی در ساختارها، فرآیندها، تعرفهها، استانداردها و اقتصاد جهانی صورت گرفته و شکاف تکنولوژی بین اقتصاد ایران و جهان افزایش یافته است.
وی عنوان کرد: تعامل مجدد اقتصاد ایران با اقتصاد جهان مستلزم مطالعات و تحولات بسیاری از جمله همترازسازی مکانیزمهای داخلی با مکانیزمهای متناظر بینالمللی است تا منافع و مزیتهای حاصل از ارتباط با اقتصاد جهان برای اقتصاد ایران در شرایط برد برد حفظ شود.
انتصاریان ادامه داد: در چنین شرایطی و در جریان تدوین ششمین برنامه پنج ساله توسعه کشور، پنجمین کنفرانس بینالمللی مدیریت کیفیت به سهم خود در مهیا شدن فضای مناسب و مساعد برای اقتصاد ایران و در جهت تعامل هوشمندانه هدفمند و منطقی با اقتصاد جهان به دولت تدبیر و امید و دستاندرکاران بخشهای دولتی، تعاونی و خصوصی کمک میکند.
جبران عقب ماندگی سالهای گذشته با برنامه ریزی زیربنایی
وی تصریح کرد: شکی نیست که جبران عقب ماندگیهای سالهای گذشته و مقابله با چالشهای فراروی تنها با نگرشی کلان و برنامهریزیهای زیربنایی مبتنی بر توسعه مدیریت کیفیت و بهرهوری امکانپذیر خواهد بود.
رئیس انجمن مدیریت کیفیت ایران عنوان کرد: خوشبختانه با تدوین و ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی به همراه سیاستهای برنامه ششم توسعه از سوی مقام معظم رهبری اصول و مبانی این رویکرد کلان (مدیریت کیفیت) تعریف و تبیین شده است و نشانگر آن است که کشور در برنامهریزیهای خود به چیزی بیشتر از توسعه و تحول نیازمند است.
وی گفت: راهبرد ملی کیفیت باید مشخص کند که در حوزه کلان چه اقدامهایی لازم است انجام شود که قطعاً یکی از موارد آن رویکرد نوین استانداردسازی است؛ بنابراین بازنگری جامع قانون جدید سازمان استاندارد و انطباق دقیق آن با اصول رویکرد نوین استانداردسازی اهمیت اساسی دارد، همچنین اجرای کامل قانون حمایت از حقوق مصرفکننده که تصویر کمرنگی از قانون مشابه در کشورهای پیشرفته است، جایگاه خاصی را میطلبد.
انتصاریان افزود: روشن است که اجرایی شدن همه موارد در حوزه مدیریت کیفیت خود نیازمند عزمی همگانی در همه ابعاد جامعه است که تنها میتواند در قالب یک جنبش همگانی یا نهضت ملی کیفیت تعریف و اجرا شود.
نظر شما