به گزارش شانا به نقل از گمرک ایران، گفتوگوهای نهایی برای اجرایی شدن این طرح مهم با حضور یک هیئت بلندپایه از گمرک چین در تهران نهایی شد و قرار است بهزودی وارد فاز اجرایی شود.
این طرح یک پروژه بزرگی را شامل میشود که چینیها از آن بهعنوان راه ابریشم دریایی نام میبرند و بانک توسعه آسیایی از این طرح حمایت مالی میکند.
چین قصد دارد تا راه ابریشم را در 2 حوزه جادهای و دریایی احیا کند که با توجه به فازهای متعدد این طرح و مشکلات موجود در مسیر حمل و نقل جادهای، مذاکرات راه ابریشم دریایی با محوریت گمرکات ایران و چین نهایی شده و بهزودی وارد فاز اجرایی خواهد شد، بر اساس این طرح چین کالاهای خود را به بنادر ایران منتقل و سپس از طریق مرزهای زمینی از ایران به اروپا ترانزیت میکند که بسیار کوتاهتر از مسیر قبلی خواهد بود.
این طرح بزرگترین برنامه اقدام مشترک در زمینه همکاریهای گمرکی میان گمرکات 2 کشور نیز لقب گرفته است، زیرا گمرکات ایران و چین تاکنون در این سطح همکاری نداشتهاند.
زمینههای مقدماتی این طرح مهم همزمان با سفر رئیس جمهوری چین به ایران و پس از دیدار با دکتر روحانی و با امضای یک تفاهمنامه همکاری میان روسای گمرکات ایران و چین فراهم شد و مسعود کرباسیان، رئیس کل گمرک ایران نیز از مدیران گمرک خواست که با توجه به تاثیرات زیاد اقتصادی این طرح زمینههای اجرایی شدن آن را فراهم کنند.
امنیت مرزهای سرزمینی ایران برای ترانزیت کالا یکی از عمدهترین دلیل اجرایی شدن پروژه راه ابریشم دریایی است که هماکنون 100 کشور جهان از مسیر ترانزیتی ایران برای عبور کالاهای خود استفاده میکنند و چینیها در مذاکرات خود با طرف ایرانی به این موضوع اشاره داشتهاند.
پیشبینیها نشان میدهد که با اجرایی شدن طرح ترانزیت کالاهای چینی از مسیر ایران به اروپا و کشورهای همسایه در گام نخست علاوه بر استفاده از ظرفیتهای خالی ناوگان حمل و نقل دریایی، جادهای و بندری به طور میانگین سالانه این طرح دهها میلیون دلار درآمد ارزی برای ایران به دنبال خواهد داشت.
نظر شما