به گزارش شانا، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، امروز (دوشنبه 10 آبان ماه) در دوازدهمین همایش بینالمللی سواحل، بنادر و سازههای دریایی گفت: بدون تردید دریا یک بخش موثر از تاریخ، فرهنگ و همچنین اقتصاد و زندگی مردم ایران است.
وی با اشاره به رونمایی اطلس دریانوردی افزود: همانطور که این کتاب نشان میدهد در تمدن ایرانشهر ما، دریا یک نقش بسیار موثر داشته و همواره بخشی از این تمدن بوده و به همین دلیل توجه ما به دریا امری تصادفی نیست، نکته مهم این است که ما بتوانیم با تحول فناوری و توسعه اقتصادی این موقعیت را در سطح جهان حفظ کنیم.
آخوندی ادامه داد: موقعیت ژئواستراتژیک ایران و حضور در کریدورهای شمال به جنوب و شرق و غرب نه فقط مزیت، بلکه همزمان یک مسولیتی برای ایران است، بر همین اساس همواره در اندیشه بازخوانی نقش و مسئولیت ایران بر این شاهراه حیاتی جهان هستیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این که ایران کاملا به نقش خود در جهت توسعه ثبات در منطقه واقف است، تاکید کرد: امیدوارم قدرتهای منطقه به این موضوع بیش از گذشته توجه کنند که مردم منطقه ما دستاویز دخالت مکرر قدرتها در منطقه بودهاند و ایران نیز در این بین با تحمل تحریمها، هزینههای سنگینی را داده است، با این حال امروز سرافرازیم که میتوانیم به عنوان قدرت مستقل دریایی در سطح منطقه و جهان حضور داشته باشیم و با همه مذاکره کنیم.
وی توجه به اقتصاد دریایی را نکته مهمی خواند و ادامه داد: ارتباط بنادر با شهر باید در دستور کار تمام جامعه علمی، حرفهای و تجاری قرار گیرد، در کنار توسعه بنادر نیاز داریم که مفهوم کریدورهای بینالمللی و حمل و نقل ترکیبی نحوه کار بنادر با ریل، جاده و هوا مشخص شود.
آخوندی به موقعیت ایران اشاره کرد و گفت: جغرافیای ایران و نحوه ارتباط خلیج فارس و دریای عمان با کشورهای همسایه و حتی شکل نقشه ایران بیان کننده این موقعیت است که در جغرافیای ایرانی یک تمدن بزرگ بروز و ظهور داشته است.
وزیر راه و شهرسازی افزود: بعد از برجام در مدت کوتاهی ۱۷خط کشتیرانی در سواحل ایران تردد میکنند، این ۱۷خط کشتیرانی امروز برنامه منظم را برای حمل و نقل با ایران برقرار کرده است.
وی تصریح کرد: امروز اعلام میکنم که در پسکرانه همه بنادر شمالی و جنوبی کشور آمادگی داریم امکانات حمل و نقلی را در اختیار تمام مراکز بینالمللی قرار دهیم که بتوانند ترانزیت از ایران را با سرعت و امنیت انجام دهند.
آخوندی عنوان کرد: آنچه در بنادر ایران صورت گرفته است اضافه کردن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار پسکرانه در بندر امام است که قابلیت افزایش به ۱۱ هزار هکتار را دارد، همچنین توسعه بنادر جاسک و چابهار که این امکان را میدهد که در گام بعدی اقدام به توسعه زیرساختهای لجستیکی و ارتباطات داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی گفت: هم اکنون امکان حمل و نقل ترکیبی از بنادر ایران فراهم شده و اتصال به آسیای میانه، چین، روسیه و غرب امکانپذیر است، این شبکه کمنظیری است که در منطقه وجود دارد.
نظر شما