به گزارش شانا، علی اصغر مونسان، مدیرعامل منطقه آزاد کیش، دیروز (دوشنبه 10 آبان ماه) در آیین گشایش سومین نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و هشتمین نمایشگاه معرفی فرصتهای سرمایه گذاری با بیان این که رشد اقتصادی جهان به دلیل بروز برخی رویدادهای تنش زای سیاسی روندی کاهشی داشته است، گفت: ایران پس از برجام، رشد حدود 5 درصدی را تجربه میکند که بر اساس سیاستگذاریهای اقتصادی کشور، باید به 8 درصد برسد.
وی افزود: تحریمها علیه صادرات نفت ایران در چند سال گذشته درآمد کشور را 30 درصد تا پایان سال 2012 تنزل داد و فروش نفت را از میزان 2.5 میلیون بشکه در سال 92 به زیر یک میلیون بشکه رساند.
مونسان به لطمه 160 میلیارد دلاری اقتصاد کشور در تحریمها اشاره و تصریح کرد: اقتصاد ایران با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در اواسط سال 2013، جانی دوباره گرفت و با تولید و صادرات نفت بیش از 2 میلیون بشکهای و تحکیم سیاست پولی، نرخ تورم از 45 به 16.3 درصد کاهش یافت.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش با بیان این که پس از تصویب برجام بیش از چهار هزار اعتبار اسنادی (LC) و 5 میلیارد دلار بدهی یک شرکت اماراتی، 2 میلیارد دلار بدهی شرکت شل و 6 میلیارد دلار وجوه ایران نزد هند به تدریج به کشور بازگشت، عنوان کرد: 40 میلیارد دلار خطوط اعتباری در اختیار جمهوری اسلامی قرار گرفت و بیش از 3 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی به طور مستقیم در کشور عملیاتی شده است.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود این رقم تا پایان سال به 8 میلیارد دلار افزایش یابد که این تحولات، ایران را از رتبه 14 به 3 و جذب سرمایه گذاری خارجی در خاورمیانه ارتقا خواهد داد.
مونسان گفت: مزیت این سرمایه گذاریها مستمر بودن آن است، زیرا بسیاری از طرحها بهصورت فاینانس و BOT بوده که پس از 3 یا 4 سال به اتمام میرسد.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش تاکید کرد: رشد مطلوب تجارت و درآمدهای ناشی از افزایش صادرات نفتی، آزادسازی داراییهای مسدود شده، سهولت در روابط تجاری و مالی بینالمللی و تعدیل انتظارات مصرفی و سرمایه گذاری پس از اجرای برجام، جانی تازه گرفته است.
وی افزود: به نظر میرسد ثبات سیاسی ایران در منطقه و جذابیتهای سرمایه گذاری در حوزههای نفت و گاز، تضمینی برای ادامه رشد اقتصادی کشور باشد و حوزههای دیگر اقتصادی نیز تحت تاثیر فضای مثبت تجاری و بازرگانی کشور به تدریج جذابیتهایی برای سرمایه گذاران خارجی ایجاد کند.
مونسان با بیان این که آنچه باید در داخل کشور برای توسعه فضای کسب و کار مورد توجه قرار گیرد، اعمال روشهای جدید و ایجاد اصلاحات در بانکها و بازار سرمایه است، تصریح کرد: سیستم بانکی کشور بر پایه بانکداری اسلامی استوار شده است.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش به تاثیر مناطق آزاد در توسعه کشور اشاره و عنوان کرد: مناطق آزاد با حرکت در مسیر صحیح خود میتوانند به الگویی عینی در روابط بینالملل تبدیل شوند.
وی با تاکید به سیاستهای اقتصاد مقاومتی تبیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: انتقال فناوریهای پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات کالا و خدمات، تامین نیازهای ضروری و منابع مالی در اولویت برنامههای توسعه مناطق آزاد قرار دارد.
سومین دوره نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک و بیمه از دوشنبه (10 آبان ماه) تا پنجشنبه (13 آبان ماه) در جزیره کیش برگزار میشود.
نظر شما