چاه 23‎ ب کنگان که از سال 86 در مدار تولید قرار گرفته بود، نیمه نخست امسال از مدار خارج شد؛ چاهی که اگر به مدد بازرسی‎های دقیق شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی نبود، می‎توانست منشا فاجعه‎ای همانند آتش‎سوزی گسترده چاه 23 کنگان در حدود یک دهه پیش باشد.

غلامحسین منتظری، مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در گفت‎وگو با خبرنگار شانا، با بیان این مطلب افزود: چاه 23‎ ب کنگان به عنوان یکی از چاه‎های انحرافی مهارکننده، در زمان حادثه آتش‎سوزی چاه 23 کنگان ‬حفاری شده بود.

وی افزود: امسال هنگام بازرسی این چاه متوجه شدیم، در همان عمقی که چاه 23 کنگان در حدود 10 سال پیش به دلیل رانش زمین و آسیب‎دیدگی لوله‎های جداری دچار نشتی و پس از آن آتش‎سوزی گسترده شد، چاه 23‎ ب هم فشرده و به عبارتی «Collapse» شده است.

منتظری ادامه داد: به دنبال این بررسی‎ها، سریع کارگروهی تشکیل و مقرر شد با توجه به فشردگی چاه که بطور طبیعی آسیب‎دیدگی لوله‎های جداری را به دنبال داشت، چاه کشته شود و این اقدام عملیاتی شد.

وی گفت: دقت و هوشمندی کارکنان در بررسی‎های چاه 23 ب کنگان، از فاجعه عظیمی مشابه آتش‎سوزی چاه 23 کنگان جلوگیری کرد.

مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با اشاره به تولید روزانه 1.5 میلیون متر مکعب گاز از چاه 23 ب کنگان، خاطرنشان کرد: به این ترتیب، با از مدار خارج شدن این چاه بالغ بر 1.5 میلیون متر مکعب از تولید روزانه میدان کنگان کاسته شده است که با برنامه‎ریزی وسیع، در صدد جبران این میزان کاهش تولید برآمده‎ایم.

وی افزود: شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی برای تحقق تولید تکلیفی گاز در ماه‎های سرد سال آمادگی کامل دارد.

بر اساس این گزارش، چاه 23 کنگان با تولید روزانه بیش از 2.5 میلیون متر مکعب گاز، در اواسط سال 84 دچار آسیب دیدگی لوله های جداری و نشتی شد؛ رویدادی که طبق اظهار نظر زمین‎شناسان، بر اثر رانش زمین حادث و در ادامه به وقوع آتش‎سوزی گسترده چاه در خردادماه سال 85 منجر شد. این حادثه، هفتم تیرماه سال 85 پس از ماه ها نشت گاز و هفته های متوالی آتش سوزی، با اتکا به توان داخلی مهار شد.

کد خبر 272122

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =