به گزارش شانا، رضا نظر آهاری، سفیر ایران در توکیو، در سمینار بررسی روابط اقتصادی عمیقتر ایران و ژاپن، با تشریح تاثیرات 10 برنامه توسعه اقتصادی ایران در گذشته و تحولات ناشی از اجرای آنها، مشخصات و ویژگیهای برنامه ششم توسعه اقتصادی ایران را تشریح کرد و گفت: اقتصاد متنوع ایران و سیاستهای اتخاذ شده سبب شد تا میزان وابستگی اقتصاد به درآمدهای نفتی کاهش قابل توجهی داشته باشد.
وی افزود: این ویژگیها حتی باعث شده تا ایران در مقایسه با دیگر کشورهای صادرکننده نفت، عملکرد به مراتب بهتر و مطلوبی از خود ارائه کند.
نظر آهاری تصریح کرد: در برنامه پنج ساله ششم اقتصادی ایران، رشد اقتصادی 8 درصد، افزایش بهرهوری، اشتغال جوانان، محیط زیست، آب و افزایش بهرهوری نظام بانکی و مالی کشور مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
سفیر ایران در ژاپن عنوان کرد: الگوی سنتی روابط اقتصادی و تجاری ایران و ژاپن، صدور نفت خام و وارد کردن محصولات، تجهیزات و تولیدات تمام شده بود که این شیوه بخش کوچکی از روابط 2 کشور را در آینده تشکیل خواهد داد.
وی ادامه داد: در الگوی جدید روابط باید استفاده از تجارت فناورانه ژاپن در بخش مختلف ایران بهعنوان یک اقتصاد مولد مورد استفاده قرار گیرد.
رایزن اقتصادی سفارت جمهوری اسلامی ایران در ژاپن نیز در سخنانی، شاخصهای اقتصاد کلان، اولویتها و برخی پروژههای اقتصادی برنامه پنجم اقتصادی کشور را برشمرد و چگونگی فرصتهای مشارکت شرکتهای ژاپنی در اجرای برنامه توسعه را بیان کرد.
شرکت کنندگان در این نشست همچنین ضمن بررسی تحولات مربوط به روابط اقتصادی و تجاری یک سال اخیر، چشمانداز و چهارچوب همکاریهای آینده 2 کشور را مورد بررسی و ارزیابی قرار دادند.
نظر شما