به گزارش خبرنگار شانا، فرناز علوی صبح امروز (چهارشنبه، 12 آبانماه) در نشست آموزشی صنعت پتروشیمی ضمن تشریح خط مشیها و سیاستهای این صنعت گفت: در برنامههای توسعه صنعت پتروشیمی اهداف مختلفی برای توسعه این صنعت تعیین و در برنامه دوم و سوم توسعه، تامین نیاز داخلی صنایع مصرف کننده هدفگذاری شد؛ از این رو محصولاتی در برنامه تولید قرار گرفت که تامین کننده نیاز داخلی باشد.
وی افزود: در برنامه چهارم توسعه و پس از آن با توجه به ایجاد ظرفیت خوراکهای هیدروکربوری با توسعه فازهای پارس جنوبی و ایجاد فرآیندها براساس گاز طبیعی، هدفگذاری بازار محصولات در مسیر نفوذ در بازارهای بینالمللی و گسترش جایگاه در بازارهای آسیایی، اروپایی و .. قرار گرفت.
به گفته وی، تنوع در تولید محصولات پتروشیمی از برنامه دوم توسعه در هدفگذاری صنعت پتروشیمی بوده است، گفت: در برنامههای آینده هدفگذاری حضور در بازارهای بین المللی و ایجاد زنجیرههای ارزش قرار دارد تا حضور قطعی در بازارهای هدف تضمین شود.
علوی، تکمیل زنجیرهها را از جمله هدفگذاریهای صنعت پتروشیمی در برنامه چهارم توسعه کشور خواند و گفت: تکمیل زنجیرههای تولید در برنامه ششم توسعه نیز از اهداف اصلی ماست.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با توسعه فازهای پارس جنوبی ظرفیت مصرف خوراک صنعت پتروشیمی ایجاد میشود که در این راستا طرحهای متنوعی برای مصرف گاز طبیعی برنامه ریزی شده است.
علوی درباره فناوریهای تبدیل متانول به الفین، اتیلن و .. گفت: بومی سازی فناوری از طریق شرکت پژوهش فناوری در شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران به صورت پایلوت دنبال می شود و اکنون در مرحله مطالعه برای تجاری سازی قرار دارد.
وی افزود: تولید الفین، اتیلن و پروپیلنها و با توجه به محدودیت در منابع خوراک مایع فناوری جدید، فرصت مناسبی برای تکمیل زنجیرههای تولید خواهد بود.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در برنامه پیش رو 25 طرح به عنوان برنامه پیشنهادی برای متقاضیان پیشنهاد کردهایم که محصولات متنوعی را شامل میشود و براساس تکمیل زنجیره ارزش تمهید شدهاست تا صنایع پایین دستی بتوانند بر مبنای آن فعال تر شوند و ارزش افزوده بیشتری در کل زنجیره ایجاد شود.
به گفته وی، حدود 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری مورد نیاز برای طرحهای فوق است.
علوی افزود: در زمینه تامین خوراک هم تلاش کردیم بهره برداران صنعت پتروشیمی وارد شوندو در بخشی از برنامههای تامین خوراک از جمله احداث واحدهای انجیال سرمایه گذاری کنند.
وی با بیان این که برای ساخت طرحهای تازه پتروشیمی مناطق جدیدی مورد نیاز است، افزود: روی بخشهای مختلف کشور مطالعه شده است و متقاضیان داخلی برای سرمایه گذاری در این بخشها اعلام آمادگی کردهاند و با آنها موافق شده است.
مدیر برنامه ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: اکنون در حال مطالعات تکمیلی و دریافت مجوزهای مورد نیاز از جمله خوراک، محیط زیست است.
علوی گفت: طرحهای دیگری در مناطق جنوبی کشور برای ایجاد مناطق جدید در برنامه ریزی قرار دارد که فاز سوم عسلویه، منطقه پارسیان، قشم، لاوان از جمله آنها به شمار میآید که متقاضیانی برای سرمایه گذاری در این مناطق مراجعه کرده اند که برخی از آنها تصویب شده است.
وی هدف شرکت ملی صنایع پتروشیمی را ایجاد تنوع در محصولات، تکمیل زنجیره و بهبود و ارتقای جایگاه صنعت پتروشیمی کشور در بازارهای بین المللی اعلام کرد.
نظر شما