عبدالحمید خدری در گفتوگو با خبرنگار شانا درباره امضای موافقتنامه اصولی طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی اظهار کرد: خوشبختانه با توافقنامه ای که امروز امضا شد، پرونده طرحهای پارس جنوبی بسته می شود.
دبیر کمیسیون انرژی افزود: حجم برداشت گاز ایران از پارس جنوبی اواخر امسال و یا اوایل سال آینده با قطر برابر می شود که این موضوع در ابعاد سیاسی و اقتصادی برای کشور با اهمیت است.
این نماینده مجلس دهم تصریح کرد: در چارچوب قراردادهای جدید، موضوع انتقال فناوری بهویژه برای افزایش ضریب بازیافت از میدانهای نفتی اهمیتی بسزا دارد که خوشبختانه در قراردادها و تفاهمنامههای اخیر به ان توجه شده است.
نماینده بوشهر با بیان این که باید با بهکارگیری مؤثر دیپلماسی انرژی، سرمایهگذارهای خارجی را جذب کرد و در عمل پیامدهای تحریم را ناکام گذاشت، تصریح کرد: تفاهمنامه های امضاشده با حضور شرکتهای خارجی و ایرانی، سبب تحقق اهداف پیشبینیشده در الگوی جدید قراردادها خواهد شد.
وی گفت: برای تحقق اهداف برنامههای توسعه باید از همه ظرفیتهای خارجی و داخلی و بهره گرفت و شرکتهای داخلی میتوانند از فرصتهای پیشآمده برای توانمندسازی خود استفاده کنند. بنابراین، فضای جدید زمینه را برای بهبود توان داخلی مهیا کرده است.
عضو کمیسیون انرژی افزود: توسعه سرمایهگذاری در پارس جنوبی بهطور مستقیم بر استان بوشهر اثر مثبت میگذارد و در کل شاخصهای اقتصادی منطقه و کشور را بهبود میدهد.
موافقتنامه (HOA) توسعه فاز ١١ میدان گازی پارس جنوبی در قالب قراردادهای جدید نفتی،امروز (سهشنبه، ١٨ آبانماه) با حضور وزیر نفت امضا شد.
جذب سرمایه خارجی و ازدیاد برداشت با احداث سکوی افزایش فشار گاز، مهم ترین اهداف مدنظر در توسعه فاز ١١ میدان پارس جنوبی است؛ همچنین انتقال فناوری و ارتقا توان ساخت داخل از موارد مورد تاکید در توسعه این فاز به شمار می رود بهطوریکه سکوهای فراساحلی و خطوط انتقال کف دریا از سوی شرکت های فراساحلی ایرانی احداث می شود.
نظر شما