به گزارش خبرنگار شانا، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت، امروز (سه شنبه 18 آبان ماه) در نشست خبری خود با خبرنگاران که در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد، در خصوص تخصیص اعتبار برای طرحهای عمرانی گفت: امسال قرار بود برای طرحهای عمرانی ٣٧ هزار میلیارد تومان تخصیص داده شود که بر اساس آخرین گزارش، بالغ بر ١٥هزار میلیارد تومان تخصیص داده شد که ١٠ هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان از طریق اوراق و اسناد و ٤٥٠٠ میلیارد تومان به صورت نقدی پرداخت شده است.
وی با اشاره به این که شاخصهای اقتصادی ما به خوبی در حال انجام است، افزود: عملکرد تیم اقتصادی دولت قابل تحسین است و آنچه در حوزه ستاد اقتصادی دولت اتفاق افتاد مبتنی بر شاخصهایی بوده که قابل ارزیابی است، بهویژه در شرایط خاصی که کشورهای ثروتمند نفت خیر منطقه مانند ایران یک پیشینه تحریم را هم تحمل نکردهاند، اما با این افت شدید قیمت نفت شاهد هستید که امروز مجبور به استقراض ارزی شدهاند.
نوبخت تصریح کرد: عربستان مجبور شد بیش از 67 میلیارد دلار از بازار ارز خارجی استقراض کند، حتی یارانهها و حقوق کارکنان خود را 15 درصد تغییر داد، اما در این اوضاع، شاخصهای اقتصادی ما به خوبی در حال انجام است.
سخنگوی دولت با بیان این که یکی از مشکلات کشور که همه نگران آن بودند بحث تورم است، عنوان کرد: روند تورم کاهنده است، رونق اقتصادی در سال 92 منفی 7 درصد بود، اما اکنون به بالای 4.4 دهم درصد رسیده و در بازار ارز نیز ثبات نسبی وجود دارد.
وی با بیان این که طبق اعلام مجامع جهانی، ایران در بین کشورهای نفتخیز با ثباتترین اقتصاد را دارد، گفت: این آمار خود به خود به وجود نیامده، بلکه بر اساس برنامهریزی بوده است، هرچند که باید در زمینه رفاه اقتصادی خانوادهها گامهای جدی تری برداشته شود.
نوبخت در پاسخ به این سوال که دولت در واگذاری سهام و خصوصی سازی چه برنامهای دارد، افزود: اگر این موضوع به مفهوم واگذاری سهام و مالکیت شرکتهای دولتی باشد اقدامها به مرحله پایانی رسیده و قبل از دولت یازدهم عمده واگذاریها صورت گرفته است.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسش دیگری در این مورد که دولت در اجرای تعهدات برجام از غربیها رضایت دارد یا خیر، تصریح کرد: هیچگاه نباید از میزان توقعات و مطالبات نسبت به طرفهای خارجی بکاهیم و از همه ظرفیتهای برجام باید استفاده کنیم.
وی عنوان کرد: باید به فضایی که قبل از تحریم داشتیم برگردیم و از طرفی برخی بانکها با موانع مواجه هستند و نگرانیهایی مطرح است، اما دولت تلاش دارد طرفهای خارجی را موظف کند تا نه تنها به تعهدات برجام عمل کنند، بلکه علامت منفی نیز به بنگاههای اقتصادی ندهند که نگرانی برای ورود به عرصه اقتصادی ایران ایجاد شود.
نوبخت گفت: هم اکنون نسبت به پارسال اقدامهای قابل توجهی صورت گرفته، از جمله این که قبل از اجرای برجام کشور تنها میتوانست یک میلیون بشکه نفت بفروشد که اکنون و بر اساس گزارش وزیر نفت این رقم به بیش از 2 میلیون و 500 هزار بشکه افزایش یافته و درآمد آن وارد خزانه کشور میشود.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که گفته شده ایران از طریق یک شرکت لیزینگ اقدام به خرید 17 فروند هواپیما خواهد کرد، افزود: این اقدام تنها از طریق یک لیزینگ نیست، بلکه چندین شرکت شرایط خود را اعلام کردهاند و بر اساس نرخ سود و تملک و نوع اقساط جمهوری اسلامی ایران بوده که انتخاب خواهد کرد، کارها در حال انجام است که در صورت قطعی شدن، خبر اولین ورود هواپیما به فرودگاه مهرآباد یا امام خمینی(ره) را اعلام خواهیم کرد.
نظر شما