مطالعات فناورانه میدان اهواز از اولویت‎های پژوهشگاه نفت است

پژوهشگاه صنعت نفت، مطالعات فناورانه مخزن بنگستان میدان اهواز را با هدف شناسایی بهترین روش برای افزایش ضریب بازیافت از مخزن بنگستان این میدان در اولویت کاری خود قرار داده است.

به گزارش شانا، عزت اله کاظم زاده، رئیس پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت گفت: ازدیاد برداشت با انجام پروژه های پژوهشی و کاربردی و با تاکید بر فناوری های نوین از ‎های این پژوهشکده است.

وی افزود: در مطالعات آزمایشگاهی سنگ و سیال، ازدیاد برداشت، فرمولاسیون سیال حفاری و سیمان کاری چاه های نفت و گاز، این پژوهشکده به عنوان مرجعی برای صنعت نفت فعالیت می کند.

بر اساس این گزارش، اواخر سال 93 شرکت ملی نفت ایران با تعدادی از دانشگاه‎ها و موسسه‎های تحقیقاتی کشور قراردادهای همکاری مشترکی امضا کرد که بر مبنای آن، دانشگاه‎ها به عنوان مشاور پژوهشی میدان برای مطالعه فناورانه و شناسایی و بکارگیری روش های ازدیاد برداشت در مخازن موضوع قرارداد انتخاب شدند و آغاز به کار کردند. در این میان، مطالعات فناورانه میدان اهواز به پژوهشگاه صنعت نفت سپرده شده است.

ازدیاد برداشت از اولویت های وزارت نفت در مقطع کنونی و یکی از اهدافی است که در اجرای قراردادهای جدید نفتی نیز دنبال می شود.

بر اساس این گزارش، پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت از گروه‎های مختلف پژوهشی، حفاری و تکمیل چاه، فناوری حفاری، سنگ و سیال، تولید و بهره‎وری و ازدیاد برداشت تشکیل شده است.

ماموریت اصلی این پژوهشکده، ارائه راه حل‌های فناورانه و پژوهش محور به منظور رفع مشکلات حوزه بالادستی نفت در زمینه های حفاری، تولید و ازدیاد برداشت و همچنین ارائه خدمات فناورانه در باره سنگ و سیال مخزن، حفاری، آسیب سازندی و ژئومکانیک با روش‌های پیشرفته است.

 رئیس پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت درباره مهمترین پروژه های این پژوهشکده گفت: مهمترین طرحی که در حال حاضر در دست اجراست، طرح خودکفایی افزایه‌های پرمصرف و راهبردی در صنعت حفاری، تکمیل و انگیزش چاه (کیمیا) است که در آن پیش بینی شده در طول پنج سال متجاوز از 50 قلم از افزایه‌های پرمصرف و راهبردی از مرحله شناسایی تا تولید انبوه بررسی و دست آخر بومی سازی شوند.

به گفته وی، این طرح متشکل از پنج فاز اصلی است که در فاز صفر، امکان‌سنجی ساخت و شناسایی و غربالگری افزایه‌های پرمصرف و راهبردی مطالعه می شود، پس از استخراج مواد افزودنی منتخب، مراحل سنتز و فرمولاسیون، تولید آزمایشگاهی، تست در شرایط عملیاتی در مدل فیزیکی، تولید در مقیاس نیمه صنعتی، تست میدانی، طراحی فرآیند تولید و تهیه بسته دانش فنی برای واگذاری ارائه خواهد شد که در این صورت حلقه کامل تجاری سازی محصول تکمیل می شود.

کد خبر 273086

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =