به گزارش شانا، سیدامید شهیدینیا در سخنان آیین گشایش نخستین نمایشگاه معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در استان خوزستان وضع سرمایهگذاری در قطب صنعت پتروشیمی کشور را تشریح کرد.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با تشریح اهمیت صنعت پتروشیمی گفت: امروزه صنعت پتروشیمی به عنوان صنعت ارزش آفرین کشور و به عنوان تنها راهکار جلوگیری از خام فروشی نفت و تولید ارزش افزوده از این ماده مهم، در برنامه ریزیهای کلان کشور بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
وی با تبیین تاریخچهای از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، وضع این قطب صنعت پتروشیمی کشور را از نظر سرمایهگذاری، ظرفیت تولید و اشتغالزایی تشریح کرد و افزود: ایجاد ظرفیتی معادل 26 میلیون تن تولید محصولات پتروشیمی در سه حوزه بالادست، میانی و پایین دست و ایجاد 30 هزار شغل مستقیم، دستاوردی است که با 17 میلیارد دلار سرمایه گذاری، در 19 سال گذشته در مساحتی به وسعت 2600 هکتار حاصل شده است که این میزان، 43 درصد از سهم پتروشیمی کشور است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی با ارائه اطلاعاتی درباره فعالیت شرکتهای این منطقه گفت: تاکنون 161 مجوز احداث واحدهای صنعتی صادر شده است که از این میان 91 واحد به طور کامل فعال هستند، 22 طرح در حال احداث (از 20 تا 99 درصد پیشرفت فیزیکی) با سرمایه گذاری 2 میلیارد دلار سه هزار شغل ایجاد خواهند کرد و 2 واحد تخت جمشید و فاز دوم پتروشیمی کارون نیر آماده بهره برداری هستند.
شهیدی نیا واحدهای نیمه فعال منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی را 40 واحد اعلام کرد و افزود: این واحدها تاکنون پیشرفت مناسبی نداشتهاند که در تلاش برای رفع مشکلات آنها هستیم؛ اما در صورتیکه جدیتی را در سرمایه گذاران آن مشاهده نکنیم، امکانات و زیرساختها را از آنها پس میگیریم و به سرمایه گذاران جدید واگذار میکنیم.
وی، صنایع تکمیلی پتروشیمی را که بیشترین اشتغالزایی و ارزش افزوده را تولید میکنند، دغدغه اصلی توسعه کشور دانست و افزود: در این حوزه 26 طرح با سرمایه مورد نیاز 3600 میلیارد تومان و برآورد ایجاد 1300 شغل جدید، امکان سنجی اقتصادی شده و آماده واگذاری به فعالان بخش خصوصی و صنعتگران است.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی همچنین به 117 طرح صنایع تکمیلی اشاره کرد که مطالعه روی آنها آغاز شده است و در طول برنامه ششم توسعه آماده و به سرمایه گذاران واگذار شوند.
وی با اشاره به برنامه دولت برای توسعه پتروشیمی در برنامه ششم توسعه گفت: سرمایه گذاری مناسبی برای ایجاد ظرفیت 7.5 میلیون تن محصول بالادستی، میانی و تکمیلی در برنامه ششم توسعه پیش بینی شده است؛ عمده این طرحها در حوزه زنجیره طرحهای متانول، پروپان، بوتان، اتیلن، بنزن و تبدیل متانول به پروپیلن هستند.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، تنها محدودیت این منطقه برای توسعه صنایع را محدودیت زمین برای واگذاری اعلام کرد و گفت: اکنون حدود 15 درصد از مساحت منطقه زمین خالی داریم که به طورعمده برای طرحهای پایین دست و کوچک مناسب هستند، بنابراین موضوع طرح توسعه منطقه ویژه در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی و سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی قرار گرفته است.
به گزارش سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، وی افزود: سایر زیرساختهای موجود در منطقه اعم از آب، برق، گاز و ... کفاف صنایع جدید طرح توسعه را نیز میدهد؛ 1500 مگاوات برق، 26 میلیون مترمکعب ظرفیت دریافت گاز و 350 هزار مترمکعب توانایی انتقال آب به منطقه موجود است و قرار است اراضی جدید در همجواری منطقه کنونی به نحوی طراحی شود که ضمن حفظ منابع طبیعی، امکان ایجاد اسکلههای جدید صادراتی قابل دستیابی باشد.
شهیدینیا با پیش بینی جذب سرمایه ۹ تا ۱۰ میلیارد دلاری تا پایان برنامه ششم در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی گفت: این میزان حدود 10 تا 15 هزار شغل جدید ایجاد خواهد کرد که تحقق آن مستلزم حمایت همه مسؤلان استانی و کشوری است.
نظر شما