خامکانی: نشان دادیم نفت سیاسی نیست

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این‌که ایران در اوپک هم توانست با دیپلماسی به موفقیت خیره‎کننده ای برسد، تصریح کرد: ما به جهان فهماندیم نفت ابزار سیاسی نیست و باید به آن نگاه اقتصادی داشت.

به گزارش شانا، حسین امیری خامکانی، تصمیم اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)  در صد و هفتاد ویکمین نشست عادی خود در وین مبنی بر کاهش تولید نفت و ادر پی آن فزایش قیمت این کالای راهبردی در بازارهای جهانی را یک دستاورد بزرگ دانست و گفت: بعد از این‌که صنعت نفت دچار تحریکاتی شد، برخی کشورها که در این میان سهم بیشتری گرفتند، تلاش کردند فشارها را بیشتر کنند.

وی افزود: در این راستا برخی کشورها از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده کردند، اما ما در این نشست به دنیا فهمانیدم که از نفت نباید به عنوان ابزار سیاسی استفاده کرد، بلکه نفت کاملا اقتصادی است.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: قبول پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران در نشست اوپک یک پیروزی بزرگ بود؛ زیرا هم اعضای اوپک و هم غیر اوپک متوجه اشتباهات پیش از این شدند.

پس از لغو تحریمها، بیژن زنگنه، وزیر نفت با تاکید بر گرفتن سهم از دست رفته ایران در بازار نفت، اعلام کرده بود که ایران حاضر به کاهش سقف تولید خود نیست و کشورهایی که تولید خود را در دوران تحریم ها علیه ایران افزایش داده بودند باید تولید خود را کاهش دهند. ایران همچنین گفته بود که حاضر نیست در طرح فریز نفتی شرکت کند. به این ترتیب اعضای اوپک برای نخستین بار از سال 2008 میلادی، بر سر کاهش تولید نفت خام خود به اجماع رسیدند. این پیشنهاد از سوی ایران مطرح شد و در کنار کاهش تولید سایر اعضا، کشورمان از این امر مستثنی شد. 

به گزاش ایرنا، امیری خامکانی یادآورشد: ما پس از تحریم‌های نفتی باید اعضای اوپک را مجاب می‌کردیم تا برای اوپک سقف تعیین کنند زیرا برای اوپک سقفی تعیین نشده بود.

وی افزود: به دنبال رایزنی‌ها و دیپلماسی نفتی ایران بالاخره سقف اوپک احیا شد و ما توانستیم سقف مان را به قبل از تحریم‌ها برگردانیم.

نماینده مردم زرند در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قطعا پس از تصویب این پیشنهاد در اوپک یک پایداری در بازار ایجاد و مدیریت کنترل می شود.

یکصد و هفتاد و یکمین نشست اوپک با توافق اعضا برای کاهش تولید تا سقف ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه در روز همراه بود و به دنبال آن روسیه نیز به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان اعلام کرد که برای همراهی با اوپک ٣٠٠ هزار بشکه از تولید خود می کاهد.

ایران تنها کشوری است که نه تنها تولید نفت آن در ٦ ماه نخست سال آینده میلادی کاهش نمی یابد، بلکه مجاز به افزایش تولید تا ٩٠ هزار بشکه در روز است.

تحلیلگران بازار انرژی امیدوارند با اجرای تصمیم اوپک و همراهی غیراوپکی‎ها قیمت نفت به حدود ٥٠ تا ٥٥ دلار در هر بشکه افزایش یابد؛ قیمت سبد نفتی اوپک اکنون در محدوده ٤٣ دلار و ٨٣ سنت قرار دارد.  

کد خبر 273754

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =