دستاورد توافق اوپک افزایش قدرت و توان صنعت نفت ایران بود

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: دستاورد اوپک را نه تنها در مجوز افزایش تولید نفت خام ایران با وجود کاهش تولید دیگر اعضا، بلکه در افزایش توان و قدرت صنعت نفت ایران ببینیم و ارزیابی کنیم.

لطف الله سعیدی در گفت‎وگو با خبرنگار شانا اعلام کرد: آنچه که روشن است، نتیجه یکصد و هفتاد و یکمین نشست عادی ویزران نفت و انرژی اوپک در وین، موفقیتی بزرگ برای ایران بود، این رویداد برای مجموعه وزارت نفت و دیپلماسی اقتصادی و سیاسی کشور نقطه عطف مهمی به شمار می رود.

اعضای اوپک در نشست ١٧١ این سازمان برای کاهش سطح تولید توافق کردند، اما قرار است تولید نفت خام ایران به طور میانگین در ٦ ماه نخست سال ٢٠١٧، ٩٠ هزار بشکه در روز افزایش یابد.

وی تصریح کرد: نتایج این نشست به طور طبیعی برای ایران دستاوردهای مالی و اقتصادی خوبی خواهد داشت، اما پیش از این‎که به تبعات مثبت اقتصادی آن اشاره کنیم، باید نکته دیگری را دید.

سعیدی ادامه داد: دستاورد نشست اوپک، نشانگر ثبات مدیریت سیاسی و اقتصادی در کشور است، ثباتی که محصول همکاری‎های صمیمانه دولت و مجلس است.

وی عنوان کرد: موفقیت نفتی ایران در صد و هفتاد و یکمین نشست اوپک، پس از برجام یکی از با اهمیت ترین اقدام‎های دولت به شمار می رود که به عنوان مکملی برای توافق هسته ای، نشان داد،  برجام آثار اقتصادی و عملیاتی بزرگ و ملموسی داشته است.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران گفت: اگر راهبرد و سیاست وزارت نفت در اوپک نبود، یقین بدانید اکنون نه تنها افزایش تولید نداشتیم بلکه حداقل صد هزار بشکه نیز از تولید مان کاسته می شد، از این رو دستاورد اوپک را نه تنها در کمیت 90 هزار تایی، بلکه در افزایش توان و قدرت صنعت نفت ایران ببینیم و ارزیابی کنیم.

وی در پایان افزود: همین مقدار نیز اثر بسیار خوبی بر اقتصاد عمومی ایران و  فضای کسب و کار می گذارد، که امید داریم روند افزایش قیمت نفت ادامه یابد و به آنچه مطلوب آینده ماست برسیم.

اعضای اوپک که از سال ٢٠٠٨ میلادی تاکنون نقشی انفعالی در سیاست‌های خود داشت روز چهارشنبه ( ١٠ آذرماه)، برای کاهش تولید تا سقف ٣٢ میلیون و ٥٠٠ هزار بشکه به توافق رسیدند.  سنگ بنای این توافق در نشست الجزایر در مهرماه ٩٥ گذاشته شد و با رایزنی‌های گسترده میان اعضا، در نشست یکصدو هفتاد و یک وین به ثمر نشست.

با تصمیم نشست اخیر اوپک، همه کشورها موظف شدند ٤,٥ درصد از آخرین تولید خود را که بر پایه ماه اکتبر سال ٢٠١٦ است کاهش دهند، اما ایران مجاز شد به طور میانیگن 90 هزار بشکه هم تولید نفت خام خود را افزایش دهد؛ پایه تولید نفت خام ایران، بر مبنای بالاترین رقم تولید تاریخی ایران در سال ٢٠٠٥ بر مبنای گزارش منابع ثانویه، سه میلیون و ٩٧٥ هزار بشکه در روز گذاشته شد. موافقت شد ایران در ٦ ماه سال آینده، به طور میانگین سه میلیون و ٧٩٧ هزار بشکه نفت تولید کند؛ البته باید توجه کرد که منابع ثانویه میزان تولید نفت را کمتر از میزان واقعی نشان می دهد.

روسیه نیز به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت جهان اعلام کرد که برای همراهی با اوپک برای کاهش ٣٠٠ هزار بشکه‌ای تولید خود آمادگی دارد.

کد خبر 274052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =