شاه بیت اقتصاد مقاومتی استفاده از ظرفیت‌ها برای توسعه ایران است

معاون اول رئیس جمهوری گفت: شاه بیت اقتصاد مقاومتی این است که از همه ظرفیت‌ها و فرصت‌ها برای توسعه کشور استفاده کرده تا بتوانیم بر چالش‌های مختلف اقتصادی غلبه کنیم.

به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری، امروز (شنبه، 20 آذرماه) در هفتمین اجلاس نمایندگان اتاق اصناف ایران، گفت: اگر برای حل مسائل و مشکلات ملی کشور اجماع کامل صورت گیرد و قوای سه گانه و مردم پیرامون حل مسائل تفاهم و وحدت نظر داشته باشند، آنگاه حل مشکلات با هر میزان از سختی و دشواری امکان پذیر خواهد بود.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: در مقابل اگر مصالح ملی کشور به دعواهای سیاسی و کشمکش‌های جناحی تبدیل شود، دود آن بیش از همه به چشم مردم می‌رود و مسائل و مشکلات کشور حل نخواهد شد.

وی با تاکید بر این که باید تعامل صحیح و دقیقی که با دنیا تعریف کرده‌ایم را در پیش بگیریم و از فرصت‌ها برای توسعه کشور استفاده کنیم، تصریح کرد: ایران امروز در مسیر صحیح توسعه قرار گرفته، وظیفه دولت این است که بستر توسعه را فراهم کند، کار دولت بستر سازی است، فعالیت‌های تولیدی، سرمایه گذاری و خدمات نیز باید به دست مردم و بخش خصوصی انجام شود.

جهانگیری یکی از مهم‌ترین زمینه‌های لازم برای توسعه را سیاست خارجی مناسب عنوان کرد و گفت: از بخش خصوصی نمی‌توان انتظار داشت که در سیاست خارجی ایفای نقش کند، بخش خصوصی انتظار دارد دولت شرایطی فراهم کند که امکان مبادلات با دنیا و بهره‌مندی از تکنولوژی، بازار و سرمایه‌های بین‌المللی فراهم شود.

معاون اول رئیس جمهوری با تاکید براین که دولت باید به دنبال وضع سیاست‌های کلان اقتصادی باشد و آینده اقتصاد را برای فعالان اقتصادی قابل پیش بینی کند، تصریح کرد: فعالان اقتصادی در شرایط متلاطم اقتصادی قادر به فعالیت نیستند، زیرا نمی‌توانند شرایط و آینده کشور را ارزیابی کنند، وظیفه دولت است که در کشور ثبات اقتصادی حاکم کند و شاخص‌های اصلی اقتصاد برای فعالان اقتصادی و بخش خصوصی قابل پیش بینی باشد.

وی یکی از بدترین اتفاق‌هایی که می‌تواند امکان پیش بینی‌های اقتصادی را بر هم بزند را تورم بالا عنوان کرد و گفت: دلیل تمرکز ویژه دولت تدبیر و امید بر مشکل تورم نیز همین بود، زیرا تنها چند کشور انگشت شمار در دنیا وجود دارند که تورم آن‌ها 2 رقمی است و دولت تدبیر و امید با این رویکرد ناگزیر باید بستر مناسبی برای اقتصاد کشور بوجود آورد.

جهانگیری با تاکید براین که باید دولت را کوچک کنیم، به درآمدهای دولت از محل فروش نفت و مالیات اشاره کرد و افزود: دولت به حدی بزرگ شده که حقوق کارکنان نیز به زحمت پرداخت می‌شود.

معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: مهم‌ترین سیاستی که در اختیار ما قرار گرفته سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است که البته این روزها به ناحق این سخن بر زبان‌ها افتاده که اجرای اقتصاد مقاومتی فقط وظیفه دولت است و تنها دولت باید در این زمینه پاسخگو باشد و عده‌ای نیز در این میان با حربه سیاسی دائم دولت را مورد سوال قرار می‌دهند که در زمینه اقتصاد مقاومتی چه کاری انجام شده است.

وی ادامه داد: شاه بیت اقتصاد مقاومتی این است که از تمام ظرفیت‌ها و فرصت‌ها برای توسعه کشور استفاده کنیم تا بتوانیم بر چالش‌های مختلف اقتصادی غلبه کنیم.

جهانگیری گفت: هر کدام از ما باید از خود سوال کنیم که به‌عنوان یک ایرانی چه قدمی در راه اقتصاد مقاومتی برداشته‌ایم، همه مردم، علما، نهادها و ارگان‌ها در اجرای اقتصاد مقاومتی نقش و مسئولیت دارند و در شرایطی که قوای سه گانه و نیروهای مسلح برای اجرای اقتصاد مقاومتی به اجماع رسیده‌اند، با کمک یکدیگر و با اتکا به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی می‌توانیم اقتصاد کشور را حرکت دهیم.

معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به برنامه دولت در امسال برای راه اندازی بخش تولید عنوان کرد: این تصمیم در سطح کلان کشور و با سخنرانی مقام معظم رهبری در ابتدای سال آغاز شد و برای تحقق آن و خارج شدن واحدهای تولیدی از رکود برنامه‌ریزی شد، یکی از برنامه‌ها برای حمایت از بخش تولید، فراهم کردن بازار برای تولیدات داخلی بود و صادرات کالا و خدمات ایرانی به‌عنوان یکی از جهت‌گیری‌های دولت دنبال شد.

کد خبر 274319

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =