محمد جولایی مقدم در گفتگو با شانا اظهار کرد: کشورهای عضو و غیرعضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) باید بهطور منطقی و به شکل واقعی به نتیجه کاهش سقف تولید خود برسند که در این صورت باید آن را مثبت ارزیابی کرد.
وی افزود: از سویی دیگر باید دید بازار نفت نسبت به این توافق چه واکنشی نشان خواهد داد اگر واکنش مثبت باشد باید آثار آن را با افزایش قیمتها شاهد باشیم.
جولایی مقدم درباره نقش ایران در همکاری اوپکیها و غیراوپکیها یادآور شد: ایران با توجه به شرایطی که پس از تحریمها پشت سر می گذارد، با ایفای نقش سیاسی اقدام به جلب نظر روسیه کرده است که در صورت پایبندی آنها موثر خواهد بود.
وی توافق اوپک را در صورتی که همه اعضا به آن پایبند باشند مثبت ارزیابی کرد و یادآور شد: تضاد منافع میان اعضای مختلف این پایبندی را متزلزل می کند، اما باید دید تا چه زمانی به بهبود قیمتها نیازمند هستند و منافعشان آنها را تا چه زمانی به این توافق پایبند می کند.
جولایی مقدم در پاسخ به این که چه قیمتی را برای نفت مطلوب می داند، گفت: قیمت مطلوب نفت برای تولیدکنندگان زمانی حدود 100 دلار برای هر بشکه بود، این رقم برای شرکتها و سازمانهای خصوصی قیمت 60 تا 70 دلاری نفت منطقی است.
روسیه، قزاستان، گینه، آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، سودان، بولیوی، مکزیک، بحرین کشورهای غیرعضو اوپک هستند که در نشست تاریخی امروز با ١٣ کشور عضو اوپک برای تعادل بخشیدن به بازار نفت دور یک میز مذاکره نشستند تا وضع بازار نفت را بهبود ببخشند.
اعضای اوپک در نشست یکصد و هفتاد و یک این سازمان در وین تصمیم گرفتند سقف تولید این سازمان را برای بهبود قیمت و تعادل بازار نفت یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در روز کاهش دهند؛ این توافق از اول ژانویه ٢٠١٧، به مدت ٦ ماه قابل اجراست.
بر اساس تصمیم کشورهای عضو اوپک قرار شد کشورهای غیرعضو این سازمان با کاهش ٦٠٠ هزار بشکه ای نقش خود را در ایجاد تعادل در بازار نفت ایفا کنند.
روسیه بهعنوان بزرگترین تولید کننده غیراوپک اعلام کرده است حاضر است تولید خود را تا ٣٠٠ هزار بشکه در روز کاهش دهد؛ همچنین مکزیک با کاهش ١٥٠ هزار بشکه نفت موافقت کرده است.
نظر شما