به گزارش شانا، محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه، شامگاه شنبه (20 آذرماه) با حضور در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» که از شبکه یک سیما پخش شد، سه موضوع محیط زیست، آب و فاضلاب و توسعه حمل و نقل ریلی را اولویت بودجه سال ۹۶ برشمرد و گفت: دولت در بودجه سال آینده به طور مشخص، ۱۰ هزار میلیارد تومان برای این اولویتها پیش بینی کرده است.
وی افزود: دولت امسال خروج ۹۰ هزار خودروی فرسوده را در دستور کار خود داشت و تاکنون ۳۴ هزار دستگاه را از گردونه فعالیت خارج کرده، اما همچنان مشکل آلودگی هوا آزار دهنده است، بنابراین دولت برای مقابله با مشکل آلودگی هوا 2 طرح مقابله با ریزگردها و برقی کردن خودروها و موتورسیکلتها را در دستورکار خواهد داشت.
نوبخت تصریح کرد: عزم دولت برای بودجه ریزی تخصیص قطره چکانی به همه طرحها نیست، بلکه تلاش میکنیم با تخصیص مناسب، طرحهای دارای پیشرفت فیزیکی تکمیل و راه اندازی شود تا مردم شیرینی آنرا احساس کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: آنچه که دولت تحت عنوان برنامه ششم به مجلس تقدیم کرده است بر پایه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده از سوی مقام معظم رهبری است، از این رو هرچند این برنامه در مجلس به تصویب نرسیده، اما بودجه ۹۶ بر پایه همین رویکردها طراحی شده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی در باره افزایش وابستگی بودجه به نفت در سال آینده با توجه به افزایش توان تولید نفت کشور پس از برجام گفت: پارسال تنها امکان صادرات روزانه یک میلیون بشکه نفت در کشور وجود داشت که این ظرفیت پس از لغو تحریمهای ظالمانه به بیش از ۲.۸ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی رسیده است، آیا نباید از این ظرفیت برای صادرات استفاده کرد؟
وی افزود: براساس قانون باید بخشی از درآمد حاصل از نفت به صندوق ذخیره ارزی واریز شود، ضمن این که طبق قانون، استفاده از درآمد نفتی در بودجه به مفهوم تملک دارایی سرمایهای است و مابه ازای آن باید واگذاری درآمد سرمایهای انجام شود و این همان سرمایه گذاری است که در بودجه، ۶۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی پیش بینی شده است، آیا کسی حاضر به کاستن از این بخش از بودجه هست، تا از میزان وابستگی آن به نفت بکاهد؟
نوبخت تاکید کرد: سهم درآمد نفتی در این ۱۱۰ تا ۱۱۱ هزار میلیارد تومان است و کاستن از این سهم مستلزم جبران آن از دیگر بخشهاست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: دستیابی به رشد ۷.۷ درصدی تولید ناخالص ملی و تورم ۷.۶ درصدی فقط با منابع داخلی امکان پذیر نیست و دولت در بودجه، ۵۰ میلیارد دلار فایناس پیش بینی کرده است.
سخنگوی دولت افزود: سیاست دولت بر این اصل بوده که منابع حاصل از فروش نفت صرف طرحهای عمرانی شود در این مورد دولت با وجود تمامی محدودیتها، سال ۹۲ مبلغ ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان، سال ۹۳ مبلغ ۲۹ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان و سال گذشته ۲۷ هزار میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی بودجه اختصاص داد و امسال نیز تاکنون ۲۱ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است و این رقم تا پایان سال به ۴۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی تصریح کرد: بودجه 96 با توجه به واقعیتهای موجود طراحی شده است و هم اکنون با تلاشهای انجام شده کشور هر آنچه که ظرفیت تولید و صادرات نفت دارد انجام میدهد و وجه آنرا دریافت میکند، اما اگر هم مشکلی ایجاد شد، که البته بعید است، امکان بازنگری وجود دارد و تلاش میکنیم کشور را با سربلندی اداره کنیم.
سخنگوی دولت در ادامه ضمن تکذیب افزایش نرخ بنزین برای سال آینده گفت: آنچه که در لایحه بودجه ذکر شده است اختصاص پنج درصد از افزایش قیمت حاملهای انرژی است که پیش از این انجام شده و قیمت بنزین به ۱۰۰۰ تومان کنونی رسیده است و سال گذشته نیز این بند در بودجه وجود داشت و هیچ افزایش قیمتی در حاملهای انرژی ایجاد نشد.
وی با اشاره به پیش بینی افزایش ۱۰ درصدی حقوق و دستمزد در سال آینده، عنوان کرد: میزان افزایش حقوق متناسب با نرخ تورم است، بنابراین پیش بینی نرخ تورم برای سال آینده ۷.۸ درصد است که میزان افزایش پیش بینی شده برای حقوق کارکنان دولت اندکی بیش از نرخ تورم است.
نوبخت نرخ ارز در بودجه سال آینده را ۳۳۰۰ تومان اعلام و گریزی هم به نوسانات نرخ این روزهای ارز در بازار زد و گفت: تحلیل بانک مرکزی این است که این نوسانات در ماههای پایانی سال همه ساله تکرار شده است و افزایش حجم سفرها تسویه حساب تجار با طرفهای خارجی و البته انتقال بخشی از نیاز واردکنندگان به بازار از جمله علل نوسانهای هفتههای اخیر بازار ارز است.
نظر شما