به گزارش شانا، ژنیس کاسم بک، وزیر سرمایه گذاری و توسعه جمهوری قزاقستان، دیروز (یکشنبه، 21 آذرماه) در پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی، تجاری، علمی، فنی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری قزاقستان در تهران گفت: در نظر داریم فهرست شرکتهای قزاقی را برای خصوصی سازی در اختیار طرفهای ایرانی قرار دهیم تا به روابط تجاری 2 کشور سرعت بخشد.
وی افزود: در بخش حمل و نقل چند سند همکاری داریم که با استفاده از مسیر خط آهن شمال، جنوب از قزاقستان به ترکمنستان و ایران میرسد.
کاسم بک تصریح کرد: یکی دیگر از ابزارهای ما برای بهبود همکاری تجاری و صنعتی، نقشه راه صنعتی سازی و حمل و نقل است که در سفر رئیس جمهوری کشور ما به تهران امضا شد.
وزیر سرمایه گذاری و توسعه جمهوری قزاقستان عنوان کرد: در این موافقتنامه هشت طرح به ارزش یک میلیارد و 300 میلیون دلار گنجانده شد که تاکنون 2 طرح اجرا و 6 طرح در حال اجراست.
وی اعلام کرد: قزاقستان با توجه به حضور در اتحادیه گمرکی اوراسیا میتواند راه دستیابی بازرگانان ایرانی به بازار بزرگ 185 میلیون نفری منطقه باشد.
کاسم بک گفت: برای نخستین بار موافقتنامه همکاریهای انرژی بین 2 کشور امضا میشود و قرار است ایران برای ساخت نیروگاه با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی در استانهای جنوبی قزاقستان همکاری کند.
وزیر سرمایه گذاری و توسعه قزاقستان هدف پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک را بررسی توافقهای پیشرو برای امضا در سفر آینده رئیس جمهوری اسلامی ایران به قزاقستان دانست و ابراز امیدواری کرد شرایط گسترش روابط دوجانبه 2 کشور در همه زمینهها فراهم شود.
در پانزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی، تجاری، علمی فنی و فرهنگی ایران و قزاقستان، توافقنامهای در 58 بند در بخشهای گمرک، مالی و بانکی، بخش کشاورزی و آب، حمل و نقل جادهای، دریایی و هوایی، ارتباطات، پتروشیمی، گردشگری فرهنگی، بهداشتی، تعاون، علمی، فناوری و معادن به امضای وزیر جهاد کشاورزی جمهوری اسلامی ایران و وزیر سرمایه گذاری و توسعه قزاقستان رسید.
ارزش صادرات ایران به قزاقستان در هفت ماه امسال بر پایه آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران به 79 میلیون و 798 هزار و 71 دلار رسید، در همین مدت از این کشور 48 میلیون و 972 هزار و 383 دلار کالا وارد ایران شد.
اقتصاد کشور قزاقستان تا حد زیادی به بخش کشاورزی متکی است، قزاقستان بیشترین تولید ناخالص داخلی و درآمد سرانه را در میان جمهوریهای تازه استقلال یافته دارد و نیز از اعضای مهم سازمان همکاری شانگهای است.
این کشور از لحاظ منابع زیرزمینی هم بسیار غنی است، از سال ۱۹۹۳ تاکنون بیش از ۴۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در این بخش انجام شده است، همچنین تخمین زده میشود که قزاقستان صاحب دومین منابع بزرگ در اورانیوم، کروم، روی و سرب و سومین در منگنز، چهارمین در مس و در مورد زغالسنگ، آهن و طلا نیز در بین ۱۰ کشور اول دنیا قرار میگیرد و همچنین یازدهمین منابع بزرگ نفت و گاز طبیعی را در اختیار دارد.
کشف و استخراج نفت در مناطق غربی در کنار دریای خزر، این کشور را جزو کشورهایی با درصد رشد اقتصادی بالا در میان جمهوریهای اتحاد شوروی سابق قرار داده است، قزاقستان به درآمدهای نفتی بسیار وابسته است .
نظر شما