به گزارش شانا، مریم خرم، رئیس واحد پژوهش و فناوری شرکت نفت وگاز پارس با بیان اینکه این طرح در چارچوب واگذاری مطالعات پژوهشی میدان ها و مخازن نفت و گاز از سوی وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران به دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی انجام می شود، یادآور شد: در قالب این طرح، مطالعه پژوهشی 11 میدان نفت و گاز به 9 مرکز تحقیقاتی واگذار شده و گامهای بعدی این برنامه انجام میشود.
به گفته وی، طرح مطالعات پژوهشی میدانها و مخازن نفت و گاز در راستای تولید صیانتی، حداکثر ضریب برداشت و بهینهسازی فرایند تولید، در مدت یک سال و نیم گذشته از سوی وزارت نفت آغاز شده است.
رئیس واحد پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز پارس، هدف از اجرای این طرح پژوهشی را توسعه ظرفیتهای فنی داخلی و کاربرد آنها در صنعت نفت و گاز توصیف کرد و افزود: با استفاده از این طرح افزون بر بومیسازی فناوریهای ازدیاد برداشت، دستیابی به مرزهای دانش فنی و استفاده از تکنولوژیهای نوین برای رسیدن حیطه خلق دانش و فناوری امکان پذیر شده و انتقال آن به دیگر شرکتهای داخلی نیز محقق میشود.
خرم افزود: دانشگاهها و مراکز دانش بنیان در قالب این برنامه میتوانند به طور هدفمند و یکپارچه بر روشهای ازدیاد تولید تمرکز کرده و در کنار مجریان قراردادهای توسعه میدانها نقش مهمی در این زمینه ایفا کنند.
رئیس واحد پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به اینکه افزون بر مدیریت فناوری، توجه به مدیریت دانش در دستور کار جدی این شرکت قرار دارد، گفت: مدیریت دانش، به معنی حفظ داراییهای معنوی، مستندات و اندوختههایی است که ایجاد بسترهای دانشی مناسب برای انتقال آن ها، راهگشای نسلهای آینده خواهد بود.
وی به نقش مدیریت دانش در حفظ و انتقال تجارب و دستاوردهای موجود در پارس جنوبی اشاره و اظهار کرد: حجم گسترده فعالیتهای انجام شده در پارس جنوبی مجموعه بزرگی از تجارب پیچیده فنی مرتبط با توسعه این میدان را فراهم کرده است.
خرم افزود: پارس جنوبی از بزرگترین میدان های گازی جهان است و فعالیتهای پیچیده توسعهای انجام شده در این میدان میتواند حوزهها و بسترهای دانشی فراوانی را پیش روی نیازمندیهای آینده صنعت نفت باز کند.
رئیس واحد پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز پارس عنوان کرد: بخشی از این بستر دانشی فراهم شده و بخشی از آن نیز درحال آماده سازی است تا از دانش ضمنی افراد استفاده کرده و تجارب را ثبت شود.
نظر شما