بسم الله الرحمن الرحیم
جمعه، ۸ مرداد ۱۳۸۹
2010 July 30
فارسی | English
شبکه اطلاع رسانی نفت و انرژی
صفحه نخست | درباره ما | تماس با ما
SHANA RSS
 آخرین‌اخبار 
 نفت  گاز  پالایش و پخش  پتروشیمی  بین الملل  عکس  پایشگری 
لزوم رعایت سهمیه‌های تولید اوپک
خطیبی: میانگین پایبندی اوپک به ‌نظام سهمیه‌بندی به 64 درصد رسیده است

۱۳:۱۶ (چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۸۸)
اخبار مرتبط
» نیازی به تغییر سقف تولید اوپک نیست
» بررسی وضعیت عرضه و تقاضای نفت در کمیته وزارتی نظارت بر بازار اوپک
نسخه چاپی نسخه چاپی

شانا _ گروه نفت: نماینده ایران در هیئت عامل اوپک رعایت نظام سهمیه بندی تولید را مهم ترین موضوع مورد بحث در کمیته وزارتی نظارت بر بازار برشمرد و گفت: پایبندی اعضای اوپک به رعایت سهمیه های تولید از ابتدای سال 2009 میلادی تا ماه گذشته، 64 درصد بوده است.

محمدعلی خطیبی که برای حضور در اجلاس 156 اوپک در وین به سر می‌برد، شامگاه روز گذشته (سه شنبه 25 اسفند) در گفت‌وگو با خبرنگار شانا، بررسی وضعیت عرضه و تقاضای نفت و تاکید بر رعایت سهمیه های تولید از سوی اعضا را دو محور مهم مورد بحث در نشست کمیته وزارتی نظارت بر بازار ذکر کرد.

«کمیته وزارتی نظارت بر بازار بعدازظهر گذشته (سه شنبه، 25 اسفند) به ریاست سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت ایران برگزار شد، این کمیته متشکل از دبیرکل اوپک و نمایندگان کشورهای ایران، نیجریه و کویت است که بر پایه تحلیل های این کمیته، پیشنهادهایی در باره شرایط بازار نفت به دیگر اعضای اوپک ارائه می شود.»

وی عرضه نفت خام کشورهای غیر عضو اوپک و سطح ذخیره سازی را از دیگر موضوع‌های مورد بررسی در این کمیته برشمرد و گفت: سطح ذخیره سازی نفت خام در بازار کماکان بالا است و می تواند نگران کننده باشد؛ از این رو با ورود به سه ماهه دوم سال میلادی و کاهش تقاضای نفت خام در این مقطع از سال، در این کمیته بر لزوم پایبندی اعضا به سهمیه های تولید تاکید شد.

خطیبی با بیان این که در این نشست حاضران جلسه دیدگاه های خود را در باره وضعیت بازار نفت اعلام کردند، اظهار داشت: به طور عمده عوامل بنیادین بازار مانند عرضه و تقاضا، همین طور عوامل غیر بنیادین مانند ارزش دلار و بازار معاملات آتی و تاثیر گذاری آنها بر قیمت نفت بررسی شد.

«با توجه پیش بینی های انجام شده در مورد از رکود خارج شدن اقتصاد جهانی، تقاضای نفت خام در 2010 میلادی افزایش می یابد، درهمین حال نمی توان به این موضوع خیلی مطمئن بود و ابهام های زیادی از وضعیت اقتصاد جهانی وجود دارد.»

خطیبی تصریح کرد: دبیرخانه اوپک پیش بینی کرده در 2010 میلادی، 900 هزار بشکه افزایش تقاضای نفت در بازار وجود داشته باشد.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک اظهار داشت: تمام موارد یاد شده در قالب گزارشی جمع‌بندی شد که در نشست امروز اجلاس اوپک مورد بررسی و بحث قرار می‌گیرد.

خطیبی همچنین دستور کار اجلاس 156 اوپک را بررسی مسائل عادی مانند گزارش های اداری، مالی، حقوقی، ارتباط اوپک با مصرف کنندگان و ... برشمرد و گفت: در نشست امروز اوپک دو کنفرانس برگزار می شود که کنفرانس نخست عمومی است و تمام اعضای هیئت‌های کشورهای عضو در آن حضور دارند و دومین کنفرانس پشت درهای بسته و در سطح وزیران نفت کشورهای عضو اوپک برگزار و در آن تصمیم‌گیری نهایی خواهد شد.

 نظر شما درباره خبر 
نام :
پست الکترونیک :

لطفا کدی را که در شکل زیر می بینید، وارد کنید:
(کوچک یا بزرگ بودن حروف مهم نیست)



 

Powered By RadCom