به گزارش خبرنگار شانا از عسلویه، دکتر محمود احمدی نژاد، امروز (چهارشنبه 6 مرداد) در مراسم بهره برداری از دو طرح عظیم پتروشیمی در عسلویه از مسئولان و متخصصان صنعت نفت و پتروشیمی خواست، همانگونه که در ساخت و بهره برداری از طرح های بالادستی صنعت پتروشیمی همت مضاعف داشته اند، توسعه و تکمیل زنجیره تولید محصولات پتروشیمی در صنایع پایین دستی را نیز با جدیت پیگیری کنند.
وی با بیان اینکه تولید محصولات پایین دستی پتروشیمی با سرمایه گذاری کمتر انجام می شود در حالی که میزان ارزش افزوده و نرخ اشتغال آن چندین برابر صنایع بالادستی است، افزود: از همین جا از سرمایه گذاران دعوت می کنیم برای توسعه و تکمیل طرح های پایین دستی صنعت پتروشیمی همکاری و مشارکت داشته باشند و از وزارت نفت و مسئولان صنعت پتروشیمی نیز درخواست داریم حلقه های بالادست را برای تامین خوراک و مواد اولیه مورد نیاز صنایع پایین دستی تکمیل کنند.
رئیس جمهوری با اشاره به عقد قرارداد فازهای باقی مانده پارس جنوبی در ماه های گذشته اظهار داشت: روز امضای قرارداد فازهای باقی مانده پارس جنوبی روز تاریخی ای بود که نشان داد ملت و متخصصان ایرانی می توانند پروژه های صنعت نفت کشورشان را خود به دست گیرند.
وی افزود: در گذشته برای افتتاح پروژه ها شاهد حضور شرکت های خارجی بسیاری بودیم که گاهی برای بستن قراردادها سال ها تاخیر داشتند و با بهانه تراشی های گوناگون مدت اجرای پروژه ها و هزینه های آن را افزایش می دادند ولی امروز پیمانکاران و متخصصان ما در زمان کوتاه، با کیفیت بالا و قیمت های پایین تر موفق به اجرای پروژه های صنعت نفت در کشور می شوند.
به گفته وی، متخصصان ایرانی صنعت نفت امروز حلقه تحمیلی و یک جانبه شرکت های چند ملیتی در اجرای پروژه های نفتی شکسته اند که این امر نه تنها برای کشور که برای دنیا نیز اتفاق مبارکی است.
احمدی نژاد خطاب به متخصصان صنعت نفت گفت: درست است که امروز توان اجرای پروژه ها در داخل کشور را داریم ولی باید این توان تخصصی داخلی را بسیج کرده و حداکثر تا سه سال دیگر وارد بازارهای خارجی کنیم که از همین جا به همه دنیا اعلام می کنم ما تا سه سال آینده آمادگی به دست گیری پروژه های صنعتی آنها را با زمان کمتر و قیمت پایین تر داریم.
وی همچنین تاکید کرد که باید در وزارت صنایع و نفت واحدی برای پشتیبانی از پیمانکاران و متخصصان ایرانی که در خارج از کشور فعالیت می کنند تشکیل شود.