مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خبر داد:
افزایش 15 درصدی ذخیره بنزین کشور نسبت به سال گذشته

|
|
۱۳:۴۲
(یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۸۹)
|
 |
اخبار مرتبط |
|
|
|
|
|
 |
نسخه چاپی |
|
|
شانا _ گروه پالایش و پخش: فرید عامری با بیان این که ذخیره بنزین کشور هم اکنون در قیاس با سال گذشته 15 درصد افزایش یافته است، گفت: ذخایر بنزین کشور بسیار مطلوب است و هیچ محدودیتی در عرضه این سوخت استراتژیک وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار شانا، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران امروز (10 مرداد) در نشست آموزشی خبرنگاران تصریح کرد: زیرساخت های لازم برای افزایش ظرفیت تولید بنزین کشور علاوه بر پالایشگاه ها در شرکت های پتروشیمی نیز ایجاد شده است، ولی هم اکنون نیازی به تامین بنزین به وسیله شرکت های پتروشیمی وجود ندارد.
وی درباره روند اجرای اصل 44 در این شرکت گفت: با توجه به خدماتی بودن فعالیت های شرکت ملی پخش، این شرکت 100 درصد قابل واگذاری است، ولی باید زیرساخت های لازم برای واگذاری شرکت تغییر کند.
پیشنهاد اجرای نظام حق العمل کاری در چرخه تامین و توزیع سوخت
فرید عامری با بیان این که هزینه های تامین و توزیع فرآورده های نفتی به صورت سرشکن از تولیدکنندگان این فرآورده ها از جمله پالایشگاه ها دریافت می شود، افزود: هم اکنون پیشنهادی از سوی وزیر نفت به دفتر معاونت راهبردی رئیس جمهوری ارسال شده که براساس آن قرار است سیستم حق العمل کاری جایگزین سیستم کارمزدی در شرکت ملی پخش شود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بهای فرآورده های نفتی در نقاط مختلف کشور ثابت و یکسان است، امیدواریم با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها در مدت پنج سال قیمت فرآورده های نفتی بر اساس فوب خلیج فارس عرضه شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها هزینه های تامین و توزیع فرآورده های نفتی و کارمزد جایگاه داران روی قیمت فرآورده محاسبه و فرآورده های نفتی در نقاط مختلف کشور مانند بسیاری از کشورهای جهان با قیمت متفاوتی عرضه می شود.
عامری با بیان اینکه اقدام های اولیه برای اجرای سیستم حق العمل کاری در شرکت ملی پخش هم اکنون در دست اجراست، اظهار امیدواری کرد که با نزدیک شدن قیمت فرآورده های نفتی به فوب خلیج فارس، عملیات عرضه فرآورده های نفتی از سوی شرکت های خصوصی انجام شود و شرکت ملی پخش با حفظ وظیفه حاکمیتی روی کیفیت فرآورده های نفتی نظارت داشته باشد.
به گفته مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، شرکت ملی پخش در فهرست شرکت های قابل واگذاری قرار گرفته ولی تا کنون زمان واگذاری آن مشخص نشده است.
آمادگی شرکت ملی پخش برای تامین سوخت کشور در فصل زمستان
عامری با تاکید بر این که هیچ نگرانی برای تامین فرآورده های نفتی در زمستان وجود ندارد، وضعیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی در کشور را مطلوب ارزیابی کرد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از تکمیل 80 درصدی موجودی ذخایر نفت سفید در کشور خبر داد و افزود: هم اکنون یک میلیارد و 850 میلیون لیتر نفت سفید در مخازن ذخیره شده است که امیدواریم تا پایان مهر ماه و با آغاز فصل سرما ظرفیت مخازن ذخیره سازی این فرآورده تکمیل شود.
عامری با بیان این که هم اکنون یک میلیارد و 700 میلیون لیتر گازوییل (نفت گاز) در انبارهای شرکت پخش ذخیره شده است، افزود: موجودی ذخیره گازوییل در نیروگاه های کشور از ابتدای امسال تا کنون با 380 میلیون لیتر افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به یک میلیارد و 600 میلیون لیتر رسیده است.
به گفته وی، ظرفیت ذخیره سازی نفت گاز کشور تا پایان مهر امسال حدود 800 میلیون لیتر افزایش خواهد یافت و با 95 درصد موجودی در مخازن نفت گاز وارد فصل سرما می شویم.
وی از افزایش 650 میلیون لیتری ذخیره نفت کوره در کشور خبر داد و افزود: تا کنون 945 میلیون لیتر نفت کوره در کشور ذخیره سازی و مخازن ذخیره سازی این فرآورده 90 درصد پر شده است.
صادرات سوخت ایران به عراق و افغانستان
این مقام مسئول با بیان اینکه فرآورده های نفتی ایران به کشورهای عراق و افغانستان صادر می شود، گفت: روزانه به صورت میانگین یک میلیون لیتر فرآورده نفتی برای تامین سوخت مایع نیروگاه های عراق به این کشور صادر می شود.
وی تصریح کرد: همچنین نفت گاز و سوخت هواپیمایی کشور افغانستان از ایران صادر می شود.
عامری با بیان اینکه مذاکرات خوبی برای توسعه همکاری ها و صادرات فرآورده های نفتی با کشورهای همسایه انجام شده است، افزود: فرآورده های نفتی با قیمت فوب خلیج فارس به کشورهای همسایه صادر می شوند و هیچ گونه یارانه ای برای تحویل سوخت به این کشورها در نظر گرفته نمی شود که این مهم، ارزش اقتصادی زیادی برای کشور دارد.
کاهش مصرف روزانه 2 میلیون لیتری بنزین در کشور
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی درباره روند مصرف فرآورده های نفتی در چهار ماه نخست امسال گفت: در این دوره زمانی روزانه به طور میانگین 64 میلیون و 100 هزار لیتر بنزین در کشور مصرف شد که در قیاس با مدت مشابه سال گذشته، کاهش مصرف روزانه دو میلیون لیتری را نشان می دهد.
عامری از افزایش روزانه هفت میلیون لیتری مصرف گازوییل (نفت گاز) در کشور خبر داد و تصریح کرد: در چهار ماه نخست امسال روزانه 88 میلیون و یکصد هزار لیتر گازوییل در کشور مصرف شد؛ این در حالی است که این آمار در دوره زمانی مشابه سال گذشته روزانه 81 میلیون و یکصد هزار لیتر گزارش شده بود.
وی افزایش تحویل سوخت نفت گاز به نیروگاه ها را از جمله عوامل موثر در افزایش مصرف این فرآورده اعلام و تصریح کرد: با وارد مدار شدن نیروگاه های جدید در سال 89، مصرف سوخت نفت گاز در نیروگاه ها 70 درصد افزایش یافت.
به گفته او در دوره زمانی مورد بررسی روزانه هفت میلیون لیتر نفت سفید و 34 میلیون لیتر نفت کوره در کشور مصرف شده است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته به ترتیب کاهش روزانه دو میلیون لیتری و 5 میلیون لیتری را نشان می دهد.
این مقام مسئول با بیان اینکه مصرف نفت کوره امسال در نیروگاه ها کاهش یافته است، افزود: با توجه به رشد 18 درصدی گازرسانی به نیروگاه ها امسال نفت کوره کمتری به این بخش تحویل داده شد.
رشد 5/3 برابری مصرف بنزین نیمه یارانه ای در کشور
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از رشد 5/3 برابری مصرف بنزین نیمه یارانه ای (با قیمت 400 تومان) در کشور خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تا کنون روزانه به صورت میانگین 9 میلیون و 500 هزار لیتر بنزین نیمه یارانه ای در کشور مصرف شده؛ این در حالی است که این آمار در دوره زمانی مشابه سال گذشته روزانه به صورت میانگین دو میلیون و 400 هزار لیتر اعلام شده است.
به گفته عامری، از ابتدای مرداد امسال تا کنون روزانه به صورت میانگین 11 میلیون و 800 هزار لیتر بنزین نیمه یارانه ای در کشور مصرف شد، این آمار در مدت زمان مشابه سال 88 روزانه دو میلیون و 200 هزار لیتر بوده است و این یعنی رشد پنج برابری مصرف.
ساخت 189 جایگاه سی.ان.جی جدید در چهار ماه نخست امسال
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از رشد سه برابری ساخت جایگاه های سی.ان.جی در کشور خبر داد و گفت: در چهار ماه و نیم نخست امسال 189 جایگاه جدید در کشور ساخته شد؛ این در حالی است که در دوره مشابه سال گذشته تنها 61 جایگاه سی.ان.جی جدید در کشور به بهره برداری رسیده بود.
به گفته وی، از ابتدای امسال تا کنون با ساخت 189 جایگاه جدید شمار جایگاه های عرضه سی.ان.جی از یک هزار و 191 باب به یک هزار و 380 باب رسیده است.
عامری تصریح کرد: در تیرامسال روزانه 13 میلیون و 500 هزار مترمکعب سوخت سی.ان.جی (معادل 12 میلیون لیتر بنزین موتور) به خودروها تحویل داده شد.
این مقام مسئول از ساخت 18جایگاه سی.ان.جی در پایانه های تاکسیرانی خبر داد و گفت: بر اساس توافق هایی که با سازمان شهرداریها انجام شده، قرار است 18 جایگاه در پایانه های تاکسیرانی احداث شود.
وی اظهار امیدواری کرد که تا پایان هفته جاری، توافق های نهایی برای تحویل زمین جایگاه های سی.ان.جی با سازمان شهرداریها انجام می شود در این صورت جایگاه ها کمتر از 6 ماه ساخته خواهند شد.
افزایش 24 درصدی ظرفیت جایگاه های سی.ان.جی شهر تهران
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران از افتتاح تعداد زیادی جایگاه سی.ان.جی تا پایان ماه شعبان در کشور خبر داد و گفت: طرح افزایش ظرفیت جایگاه های موجود به وسیله نصب کمپرسورهای دوم و سوم در جایگاه های سی.ان.جی شهر تهران اجرا شده است که با بهره برداری از این طرح ظرفیت جایگاه های این شهر حدود 24 درصد افزایش خواهد یافت.
وی از تجهیز یک هزار جایگاه عرضه سوخت کشور به سامانه آنلاین (برخط) پرداخت الکترونیک خبر داد و اظهار امیدواری کرد که این سیستم در همه جایگاه های کشور اجرا شود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی تصریح کرد: امیدواریم با همکاری بانک ها سیستم آفلاین نیز در جایگاه های کشور راه اندازی شود و هم اکنون راه حل های مختلفی برای اجرای این طرح در شرکت ملی پخش طراحی شده است.
افزایش سهم ایران در بازار بانکرینگ به 50 درصد
عامری از 750 هزار تن سوخت رسانی به کشتی های عبوری(بانکرینگ) از خلیج فارس ماه نخست امسال خبر داد و گفت: بر اساس برنامه ریزی ها، با فروش سه میلیون و 800 هزار تن تا چهار میلیون تن سوخت به کشتی ها قادر خواهیم بود 30 درصد بازار بانکرینگ منطقه خلیج فارس را از آن خود کنیم.
به گفته وی، تا پایان برنامه پنجم توسعه با فروش هفت تا هشت میلیون تن سوخت به کشتی ها، سهم ایران در بازار بانکرینگ منطقه به 50 درصد افزایش می یابد.
این مقام مسئول با تاکید بر این که تهدیدها و تحریم های اقتصادی موجود هیچ تاثیری بر فعالیت های سوخت رسانی به کشتی ها (بانکرینگ) نداشته است، افزود: سیاست وزارت نفت توسعه این صنعت است و تحریم ها هیچ تاثیری بر روند تامین سوخت کشتی ها نداشته است.
وی از افزایش شرکت های فعال در زمینه سوخت رسانی به کشتی ها به پنج شرکت خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون 80 هزار تن مخزن ذخیره سازی سوخت کشتی ها در جزیره قشم ساخته شده و تا پایان تابستان امسال نیز 50 هزار تن مخزن ذخیره سازی دیگر نیز در عسلویه ساخته خواهد شد.
عامری افزود: با توجه به این که مخازن موجود در جزیره خارگ برای ذخیره سازی فرآورده های نفتی به میزان کافی وجود دارد، مخزن جدیدی برای ذخیره سازی سوخت کشتی ها در این منطقه ایجاد نشده و از ظرفیت های موجود استفاده می شود.
وی در باره توسعه صنعت بانکرینگ در دریای خزر گفت: ظرفیت های محدودی برای سوخت رسانی به کشتی ها در دریای خزر وجود دارد، از سوی دیگر کشتی های عبوری از این منطقه سوخت خود را از کشورهای دیگر تامین می کنند، بنابراین توسعه این صنعت در دریای خزر هم اکنون از نظر اقتصادی به صرفه نیست.
عامری تاکید کرد: در صورت ایجاد ظرفیت های کافی و علاقه مندی کشورهای منطقه دریای خزر برای دریافت سوخت، آمادگی خود را برای تامین سوخت کشتی های این منطقه اعلام میکنیم.
ساخت جایگاه 3 و 4 نازله
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران با بیان این که جایگاه های جدید سه یا چهار نازله ساخته می شوند، افزود: بر اساس برنامه ریزی، همه جایگاه های جدید داخل شهر به صورت سه نازله و جایگاه های خارج از شهر به صورت چهار نازله ساخته می شوند.
بنزین باقی مانده در کارت های سوخت نمی سوزد
عامری در باره بهای بنزین در صورت اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها گفت: هنوز برای چگونگی عرضه بنزین به صورت تک نرخی یا دونرخی تصمیم گیری نشده است.
به گفته وی، بنزین باقی مانده در کارت سوخت مردم با اجرای طرح سهمیه بندی بنزین نمی سوزد و با نرخ بنزین یارانه ای به مردم عرضه می شود.
|