به گزارش خبرنگار شانا، مهندس مهران مکوندی اظهار کرد: چاه شماره 120 رگ سفید مناطق نفت خیز جنوب شامگاه روز گذشته در حین عملیات حفاری در عمق 2 هزار و 403 متری در سازند آسماری با هرزروی سیال داخل سازند همراه شد که با غلبه فشار گاز بر ستون سیال حفاری در حین بالاآمدن لوله ها و نشتی گاز در شیر های جانبی (Side Valve Tubing Head Spool ) جریان پیدا کرد و باعث فوران شد.
وی افزود: با اعلام وضعیت خطر، متخصصان مستقر در دستگاه حفاری 51 فتح با همکاری تلاشگران دستگاه های حفاری 21 و 36 فتح، به سرعت اقدام های اولیه را برای ایمن سازی چاه انجام دادند.
مکوندی گفت: با اعلام وضعیت بحران، تیم کنترل فوران شرکت ملی حفاری ایران و گروه های فنی و تخصصی با تجهیزات مورد نیاز به منطقه عملیاتی رگ سفید اعزام شدند.
معاون مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری اظهار کرد: با ورود تیم های تخصصی متشکل از مدیران ارشد، متخصصان و کارشناسان، وضعیت فوران گاز از نزدیک مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: با همکاری و هماهنگی به عمل آمده میان شرکت ملی حفاری و مناطق نفت خیزجنوب، وسعت منطقه آلوده به گاز برای جلوگیری از بروز پیامدهای زیست محیطی و آتش سوزی به کنترل کامل درآمد.
مکوندی گفت: با ورود تجهیزات موردنیاز به ویژه کپسول های تنفسی، متخصصان به دهانه چاه نزدیک شدند و از نزدیک شیرهای کنترل فوران و سایر ولوهای جانبی را به منظور طراحی عملیات مهار در دستور کار قرار دادند.
معاون مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران در عملیات حفاری ادامه داد: پس از بررسی چاه و رفع نشتی شیرهای جانبی با به کارگیری تکنیک های ویژه فنی عملیات کشتن چاه با تزریق سیال حفاری با وزن 83 (پی سی اف) به درون چاه آغاز شد و سرانجام فشار چاه از دو هزار و یکصد پی اس آی به مرور کاهش یافت و در چند ساعت به صفر رسید.
وی اظهار کرد: فوران چاه های نفت و گاز از جمله رخدادهایی است که قابلیت تکرار شدن را دارد اما تجربه، تخصص و توانمندی متخصصان می تواند این نوع حوادث را مدیریت و با کمترین خسارت مالی و جانی مهار کند.
مکوندی افزود: فوران چاه 120 رگ سفید با تلاش متخصصان شرکت های ملی حفاری و مناطق نفت خیز جنوب بدون هیچ گونه خسارت مالی و جانی مهار و چاه ایمن سازی شد و هم اکنون کارکنان دستگاه حفاری 51 فتح ادامه عملیات حفاری چاه را در دستور کار قرار داده اند.
نظر شما