وزیر نفت، سیاست های اقتصاد مقاومتی صنعت نفت را تشریح کرد

شانا_ گروه نفت: وزیر نفت در یکهزار و هشتصد و هفتادمین جلسه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، سیاست های اقتصاد مقاومتی را در حوزه نفت و گاز تبیین کرد.

به گزارش شانا، وزیر نفت در جلسه هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران، سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی را سال پربرکتی برای صنعت نفت کشور خواند و با اشاره به روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و انتصاب های مدیریتی جدید حاصل از تغییر دولت گفت: هم اکنون حرکت های مهمی در زمینه سیاست خارجی و کمرنگ شدن تحریم های اعمالی از سوی کشورهای غربی در دست اقدام است، از این رو باید خودمان را برای انجام کارهای مهم آماده کنیم.

زنگنه با اشاره به ابلاغ سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری گفت: صنعت نفت تنها دستگاهی است که سه بند مستقل در سیاست های اقتصاد مقاومتی را به خود اختصاص داده است؛ ضمن اینکه در بندهای دیگر نیز موارد مرتبط با این صنعت به چشم می خورد.

وی افزود: به منظور تعیین سیاست های کلان صنعت نفت در سال 93 باید به بندهای مهم مورد اشاره در سیاست های اقتصاد مقاومتی رجوع کنیم.

وی تصریح کرد: در بند 13 اقتصاد مقاومتی به مقابله با ضربه پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز از طریق انتخاب مشتریان راهبردی، ایجاد تنوع در روش های فروش، مشارکت دادن بخش خصوصی در فروش و افزایش صادرات گاز و برق، پتروشیمی و فرآورده های نفتی تاکید شده است.

بر اساس این گزارش، در بند 14 و 15 نیز به مواردی از جمله افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز کشور برای اثرگذاری در بازار جهانی نفت و گاز، تأکید بر حفظ و توسعه ظرفیت‌های تولید نفت و گاز به ویژه در میادین مشترک، افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز، توسعه تولید کالاهای دارای بازدهی بهینه (بر اساس شاخص شدت مصرف انرژی)، بالا بردن صادرات برق، محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی با تأکید بر برداشت صیانتی از منابع تاکید شده است.

برنامه های سال 93 صنعت نفت، ناظر بر سیاست های اقتصاد مقاومتی است
وزیر نفت ادامه داد: در بندهای دیگر سیاست های اقتصاد مقاومتی نیز بر تقویت ظرفیت دانش بنیان، حمایت همه جانبه و هدفمند از صادرات کالاها، افزایش قدرت مقابله و کاهش آسیب پذیری اقتصادی از طریق استفاده از دیپلماسی برای حمایت از هدف های اقتصادی و توسعه پیوندهای راهبردی با منطقه و جهان تاکید شده است.

زنگنه از طراحی برنامه های جدیدی که ناظر بر سیاست های اقتصاد مقاومتی است، خبر داد و گفت: برنامه های طراحی شده همان برنامه های جاری در راستای افزایش ظرفیت و تولید پایدار نفت و گاز با اولویت میدان های مشترک است اما به صورت منظم تر و مشخص تری تدوین می شوند.

افزایش ظرفیت تولید نفت خام و میعانات گازی به 5.7 میلیون بشکه در سال 96

وی با تاکید بر تمرکز صنعت نفت بر توسعه میدان های مشترک غرب کارون گفت: معتقدم در سال 1396 می توانیم ظرفیت تولید نفت خام و میعانات گازی را به 5.7 میلیون بشکه در روز (4.7 میلیون بشکه نفت خام و یک میلیون میعانات) افزایش دهیم و ظرفیت تولید گاز را نیز به یکهزار میلیون متر مکعب در روز برسانیم.

زنگنه اظهار داشت: از 4.7 میلیون بشکه نفت خام هدفگذاری شده در سال 1396، 700 هزار بشکه در روز از میدان های غرب کارون (آزادگان شمالی، آزادگان جنوبی، یادآوران و یاران) استحصال می شود.

پالایش 480 هزار بشکه میعانات گازی در مینی پالایشگاه ها

وزیر نفت از برنامه ریزی برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر خبر داد و گفت: برنامه ریزی شده تا سقف 480 هزار بشکه در روز از معیانات گازی را با ایجاد واحد های کوچک پالایشی از سوی بخش خصوصی در منطقه پارس جنوبی به فرآورده های مورد نیاز کشور و یا صادرات تبدیل کنیم.

توجه ویژه رئیس جمهوری بر حل معضلات صنعت نفت

وی از تهیه گزارش مفصلی از وضعیت توسعه ای میدان های غرب کارون برای ارجاع به رئیس جمهوری خبر داد و گفت: رئیس جمهوری برای رفع نیازمندهای صنعت نفت اعلام آمادگی کرده است.

وزیر نفت افزود: با توجه به اینکه بخش اصلی خوراک پتروشیمی ها را اتان، متان و ان جی ال تشکیل می دهد باید به این موضوع نیز توجه داشته باشیم.

زنگنه، منظور رهبری در بندی از سیاست های اقتصادی مقاومتی که به ایجاد و افزایش ذخایر راهبردی اشاره کرده است را افزایش ذخایر روزمینی و زیرزمینی و نه اکتشاف اعلام کرد و گفت: در این زمینه نیز برنامه ریزی هایی انجام شده است.

ضروت توجه به بهینه سازی مصرف سوخت
وی با بیان اینکه یکی از مواردی که باید مورد توجه شرکت ملی نفت ایران و هیئت مدیره این شرکت قرار بگیرد، بهینه سازی مصرف سوخت است، ادامه داد: علت تاکید بنده این است که متاسفانه هر چه تولید می کنیم (به علت مصرف بی رویه داخلی) مصرف می شود.

وزیر نفت با اشاره به مصرف بی رویه گاز در کشور افزود: با روند کنونی مصرف گاز در کشور، در صورتی که تمام فازهای پارس جنوبی نیز به بهره برداری برسند، تا هشت سال دیگر همه در بخش خانگی مصرف شده و به وارد کننده گاز تبدیل خواهیم شد، بر این اساس برای برون رفت از این مشکل باید مصرف انرژی مدیریت شود.

به گفته وی، با تحقق این مهم به راحتی می توان معادل یک فاز پارس جنوبی (روزانه ٢٥ میلیون متر مکعب) در مصرف گاز صرفه جویی کرد.

زنگنه تصریح کرد: اگرچه امسال با افزوده شدن فازهای جدید پارس جنوبی به چرخه تولید، میزان تولید گاز افزایش می یابد، ولی این به معنای خارج شدن از وضعیت اضطرار نیست و باید همواره با بهینه کردن مصرف گاز در کشور زمینه برای تامین پایدار گاز بخش صنایع به ویژه در زمان پیک مصرف گاز، همچنین صادرات این حامل انرژی فراهم شود.

مدیریت مصرف گاز خانگی با بهره گیری از گاز ذخیره شده

وزیر نفت با اشاره به مصرف بالای گاز در بخش خانگی گفت: هنوز مصارف گاز در بخش خانگی تعیین کننده است، بر این اساس باید بخشی از مصرف گاز خانگی با بهره گیری از گاز ذخیره شده مدیریت شود، نه گاز تولیدی.

زنگنه با بیان اینکه ترمز مصرف بالاخره باید از جایی کشیده شود، گفت: با انجام اقدام های دراز مدت باید کاری کرد که ساختار مصرف از پایه اصلاح شود.

 وزیر نفت با توجه به تاخیر در زمان تکمیل پروژه های توسعه ای و نگهداشت تولید و افزایش غیر معقول هزینه ها تاکید کرد: در سال پیش رو باید برای واقعی کردن و کاهش قیمت ها و شتاب بخشی در انجام پروژه ها گام های بلندی برداشت.

وی با بیان اینکه ذخیره سازی گاز با هدف پایداری شبکه در سال جاری به طور جدی دنبال می شود، گفت: در این زمینه باید به طرح های روزمینی ذخیره سازی و تبدیل گاز مایع به ال ان جی (LNG) برای ذخیره سازی در فصول سرد سال نیز توجه کنیم.

زنگنه با تاکید بر بهینه سازی مصرف سوخت گفت: شرکت های گاز استانی به طور مستقیم با بهینه سازی مصرف سوخت در ارتباط هستند و بر این اساس ٢ میلیون موتورخانه در کشور وجود دارد که با انجام کارهای ساده، می توان مصرف گاز را ٣٠ درصد کاهش داد.

ظرفیت صادرات نفت و گاز کشور افزایش می یابد

وزیر نفت با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر افزایش صادرات و فروش خارجی گفت: افق در نظر گرفته شده برای صادرات گاز تا سال 1400، 80 میلیارد متر مکعب به کشورهای ترکیه، اروپا، عراق، پاکستان، جنوب خلیج فارس است و ظرفیت پالایشی نیز در افق 1400 به سه میلیون بشکه خواهد رسید.

وی با اشاره به بهبود روند صادرات در ماه های پایانی سال گذشته گفت: دلیل این امر اصرار بر این سیاست بود که تنها شرکت ملی نفت ایران فروشنده است و خریداران متوجه شده اند که برای خرید نفت خام تنها باید به یک مرجع که همان شرکت نفت است، رجوع کنند.

فروش نفت خام در بورس انرژی؛ نقطه عطفی در بازار اقتصادی کشور

زنگنه فروش نفت خام در بورس انرژی را حرکتی در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی به منظور مشارکت دادن بخش خصوصی و ایجاد تنوع در روش های فروش اعلام کرد و گفت: فروش نفت خام در بورس انرژی نقطه عطفی در بازار اقتصادی کشور است.

وی با تاکید بر ضرورت اتمام فازهای اولویت دار پارس جنوبی در سال اقتصاد و فرهنگ گفت: در سال های آتی نیز باید به مرور فازهای جدید را وارد مدار کنیم که این امر بیش از نیاز به اعتبار و امکانات، به مدیریت مناسب و تمرکز مدیریتی احتیاج دارد.

 وزیر نفت با بیان اینکه سیاست های اقتصادی مقاومتی به معنای ریاضت و انزوا نیست، اظهار کرد: کمرنگ شدن تحریم ها به معنای کنار رفتن سیاست های اقتصاد مقاومتی نیست، بلکه به معنای تعامل با جهان برای داشتن اقتصادی مقتدر با کمترین میزان آسیب پذیری است.

زنگنه تصریح کرد: باید با پیروی از سیاست های اقتصاد مقاومتی به دنبال توسعه صنعت نفت از تمام جوانب از جمله منابع انسانی، پژوهش و تحقیق، افزایش ظرفیت تولید، افزایش ضریب بازیافت و اکتشافات به ویژه در مناطق مرزی باشیم.

وزیر نفت در پایان به حضور مدبرانه در مناطق عملیاتی و توسعه ای و توجه مناسب به انجام امور اجتماعی، ضروری و ماندگار به نام صنعت نفت تاکید کرد.
 

کد خبر 215340

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =