میزبانی اجلاس جی یی سی اف نشانه اقتدار ایران است

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، برگزاری اجلاس مجمع کشورهای صادرکننده گاز در تهران را نشان دهند اقتدار کشور در همه بخشها از جمله صنعت نفت دانست.

غلامعلی جعفرزاده در گفتگو با خبرنگار شانا، امروز (یکشنبه 24 آبانماه) با اشاره به برگزاری سومین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز (جی یی سی اف) از ٢٩  آبانماه تا دوم آذرماه ١٣٩٤ در تهران اظهار کرد: کشورهایی که در کوران تحریم با آمریکا همراهی کردند بعدها پی به زیان این همگامی بردند چون آنها از منابع ایران محروم شدند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس باآنکه برگزاری اجلاس گازی تهران را نوعی دستاورد در حد و اندازه مشخص می‌داند، تأکید می‌کند: نسخه کشور برای توسعه مناسبات، بر مبنای اقتصاد مقاومتی است. ازاین‌رو برنامه‌ها سمت‌وسوی وابستگی ندارد.

وی محدودیت و تحریمها را عامل بروز استعدادهای داخلی دانست و گفت: برگزاری اجلاس جی یی سی اف در تهران نشان دهنده اقتدار ایران در همه بخشها به‌خصوص صنعت نفت است.

عضو کمیسیون برنامه‌ و بودجه افزود: تبادل تجربه‌ها و فناوریهای روزآمد می‌تواند یکی از محورهای اجلاس آتی تهران برای گفتگوها باشد.

سومین اجلاس سران جی یی سی اف و هفدهمین نشست وزارتی این مجمع و همچنین نشست فوق العاده وزارتی و چهارمین نشست گروه عالیرتبه و بیست و چهارمین نشست کمیته اجرایی مجمع کشورهای صادرکننده گاز از ٢٩  آبانماه تا دوم آذرماه ١٣٩٤ در تهران برگزار می شود.

برگزاری این اجلاس، مهمترین رویداد بین المللی است که پس از نشست اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در سطح سران در تهران برگزار می شود و می توان آن را نمونه ای از موفقیت دیپلماسی انرژی دولت یازدهم برشمرد.

به گزارش شانا، اعضای این مجمع ٦٧ درصد از ذخایر جهانی گاز را در اختیار دارند؛ با آن وجود که گاهی جی یی سی اف به اشتباه «اوپک گازی» نامیده می شود، این مجمع همانند سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به دنبال تاثیر و نفوذ روی قیمتها به وسیله تنظیم و تعدیل تولید نیست.

کشورهای عضو مجمع صادرکنندگان گاز، ٤٢ درصد از تولید گاز جهان، ٦٧ درصد از ذخایر گازی جهان، ٣٨ درصد از انتقال گاز با خط لوله و ٨٥ درصد از تجارت گازطبیعی مایع شده (ال ان جی) را در اختیار دارند.

کشورهای الجزایر، بولیوی، مصر، گینه استوایی، ایران، لیبی، نیجریه، قطر، روسیه، ترینیداد و توباگو، ونزوئلا، امارات، ١٢ عضو اصلی این مجمع جهانی به شمار می روند.

هلند، نروژ، عراق و عمان و پرو به عنوان عضو ناظر در مجمع کشورهای صادرکننده گاز مطرح هستند.

کد خبر 250069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =