تلاش دلواپسان پارلمان برای زمین زدن دستاورد دیگری از برجام

هنوز یک هفته از قرارداد نفتی توتال نگذشته است که دلواپسان باز هم تمام توانشان را برای کم اهمیت جلوه دادن این قرارداد و تحت فشار گذاشتن وزیر روحانی به کار بستند.

به گزارش شانا به نقل از روزنامه تعادل، هنوز یک هفته از قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی میان شرکت ملی نفت ایران با کنسرسیومی متشکل از توتال فرانسه، شاخه بین المللی شرکت ملی نفت چین (CNPCI) و پتروپارس نگذشته است که دلواپسان باز هم همه توانشان را برای کم اهمیت جلوه دادن این قرارداد و تحت فشار گذاشتن وزیر روحانی به کار بستند.

در دو هفته پیش وقتی که برای نخستین بار علیرضا زاکانی، نماینده تندرو مجلس نهم اعلام آتش‌بس کرد و به عبارتی به دوستان خود سفارش کرده بود که دست از چنین انتقادهایی بردارند، اما دو روز از حرف او نگذشته بود که با بسته شدن قرارداد توتال در بیانیه‌ای اعلام کرد باید علیه این قرارداد شورید و آتش به اختیار بر پا کرد، او افزود که وقت فریاد‌ کشیدن است و پیش‌بینی کرد که این قرارداد، منشا فساد و ننگ خواهد شد.

عملیات تخریبی علیه قرارداد توتال تا جایی پیش رفت که روز گذشته حاجی‌دلیگانی، ‌نماینده شاهین‌شهر از طرح 3 فوریتی توقف موقت قرارداد توتال در مجلس خبر داد و گفت: هم اکنون مشغول جمع‌آوری امضای نمایندگان برای این طرح هستند.

وی امضای قرارداد ایران با شرکت‌‌های توتال فرانسه و یک شرکت چینی را یک قرارداد یک طرفه و کاملا به نفع طرف‌های مقابل می‌داند که کاملا در فضایی غیرکارشناسانه تنظیم شده و باید بررسی‌های بیشتری روی آن صورت گیرد تا منافع مردم و کشور رعایت شود.

در همین حال یک عضو دیگر فراکسیون ولایت مجلس درباره این خبر مبنی بر این‌که طرح سه فوریتی برای توقف موقت قرارداد توتال به مجلس ارائه می‌شود، عنوان کرد: چنین طرح فوریتی در مجلس مطرح نیست، ما در مورد قرارداد توتال در حال نگارش نامه‌ای به رئیس‌جمهوری هستیم.

جبار کوچکی‌نژاد به ایرنا گفت: ارائه طرح 3 فوریتی برای توقف موقت قرارداد ایران با توتال مطرح نیست و ما در مورد این قرارداد نامه‌ای به رئیس‌ جمهوری‌ خواهیم داد.

وی در مورد محتوای نامه به رئیس‌جمهوری یادآور شد که در این نامه تاکید شده است، قرارداد ایران با توتال برخلاف قانون اساسی و دارای ایرادهایی است و سلطه بیگانگان را بر ما بیشتر می‌کند، این نامه در یکی دو روز آینده به رئیس‌جمهوری ارائه می‌شود.

هر چند طرح سه فوریتی حاجی‌دلیگانی را تعدادی از نمایندگان مجلس تکذیب کردند، اما باید منتظر ماند و دید که چه سرانجامی خواهد داشت.

 توتالچای کور

منتقدان توتال درحالی هنوز دست از تخریب دستاوردهای دولت یازدهم برنداشته‌اند و آن‌را با تعابیری مانند توتالچای توصیف می‌کنند که بسیاری از صاحبنظران، این قرارداد را یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای دولت پس از برجام می‌دانند.

در روز‌های اخیر هم بار‌ها مسئولان دولتی از معاون اول رئیس‌جمهوری گرفته تا وزیر نفت و معاونان او درباره جزییات قرارداد با غول نفتی فرانسه توضیح داده‌اند.

شاید طیف دلواپس باقی‌مانده را باید همان احمدی‌نژادی‌هایی بدانیم که حتی پس از تحویل ویرانه‌یی 8 ساله باز هم چشم دیدن دولت را نداشتند.

معاون سابق وزیر نفت پیشین یکی از همان‌هاست، او به کمک رسانه‌های اصولگرا تمام توانش را برای تخریب دستاوردهای برجام به کار برد.

اصغر ابراهیمی‌اصل در باره قرارداد توتال به تسنیم گفته بود: توتال با ماموریت به ایران آمده برای این‌که منافع خودشان را در سمت قطر که به‌ صورت مشارکت در تولید هست، حداکثر کنند و افزایش دهند.

وی افزود: دوم این‌که کاری که می‌خواهد انجام شود در بخش اول کاملا شرکت‌های ایرانی می‌توانند انجام دهند، سوم این‌که کسانی قرارداد IPC را امضا کرده‌اند که قرارداد کرسنت را هم امضا کرده بودند.

معاون وزیر احمدی‌نژاد با بیان این‌که الگوی جدید قراردادهای نفتی که شرکت‌های خارجی را در بهره‌برداری شریک ما می‌کند خلاف قانون اساسی است، تصریح کرد: متاسفانه موارد 15گانه‌ای که ایرادات اساسی از سوی مقام معظم رهبری نسبت به قراردادهای جدید نفتی اعلام شده بود، اصلاح نشد و بدون اصلاحات این ایرادات اساسی شاهد امضای قرارداد بلندمدت با شرکت بدسابقه و بدعهد توتال فرانسه هستیم.

در هر صورت اصولگرایانی که اگر برجام و دستاوردهای آن را نداشته باشند دیگر کاری هم برای انجام دادن ندارند، وزیر را به پارلمان کشاندند.

در این مورد سخنگوی هیئت رئیسه مجلس از حضور وزیر نفت در جلسه علنی روز چهارشنبه، 21 تیرماه، مجلس برای ارائه گزارشی از فرآیند انعقاد قرارداد ایران با توتال خبر داد و افزود: قرارداد با توتال بر مبنای الگوی قراردادهای جدید نفتی انجام شده که بر اساس این الگو اجازه انعقاد قرارداد به دولت داده شده و دولت نیز اختیار را به وزارت نفت داده است.

بهروز نعمتی عنوان کرد: بر اساس الگوی قراردادهای جدید نفتی این قرارداد فرآیند شورای اقتصاد، دولت، مجلس و تنقیح قوانین را طی کرده و بر این مبنا امضا شده است.

کد خبر 277585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =