به گزارش شانا، بهمن سلیمانی، معاون امور اکتشاف مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران اعلام کرد: این نقشه با استفاده از اطلاعات چاههای اکتشافی حفاری شده و تفسیر خطوط لرزهنگاری ژئوفیزیکی و از سوی کارگروه طرح اکتشاف که متشکل از کارشناسان مجرب زمینشناسی و ژئوفیزیکِ این مدیریت است، تدوین شده است.
وی افزود: با توجه به تعداد زیاد چاههای اکتشافی حفاری شده در خلیج فارس، نخستین نقشه گسترش سازند زمینشناسی در زیر رسوبات کف بستر خلیج فارس، در مقیاس یک به یک میلیون تهیه شده و اطلاعات گسلها و شکستگیهای موجود در این بخش بر پایه اطلاعات تفسیر شده لرزهنگاری ژئوفیزیکی به صورت یک لایه اطلاعاتی درآمده است.
سلیمانی، پراکندگی غیریکسان چاهها را یکی از چالشهای اصلی تهیه نقشه زمینشناسی در خلیج فارس عنوان کرد و گفت: برای تکمیل نقشه در حد فاصل چاههایی با فواصل زیاد، از روش میانیابی استفاده شد. بنابراین با وجود محدودیتها و نبود برخی قطعیتها که اشاره شد، این نقشه میتواند در زمینههای مختلف از جمله مطالعات زمینشناسی دریایی مورد استفاده بسیاری از سازمانها و شرکتهای مرتبط قرار گیرد.
معاون امور اکتشاف مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، در انتها خاطرنشان کرد: مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران در طرح اکتشاف خلیج فارس، تهیه نقشه از گسترش نخستین سازند زمینشناسی و گسلها را در زیر رسوبات کف بستر خلیج فارس با استفاده از تلفیق و تفسیر افقهای کمعمق درخطوط لرزهای و چاههای توسعهای و تولیدی ناحیه با مقیاس بزرگتر در برنامه آینده خود دارد.
بر اساس اعلام مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، نقشههای زمینشناسی بسته به نیاز و در مقیاسهای مختلف تهیه میشوند، از اطلاعات پایهای به شمار میآیند و در زمینههای گوناگون مثل صنایع نفت، معدن، عمران، راه، خطوط انتقال انرژی، مکانیابی ساختارهای بزرگ و توسعه شهری کاربرد گستردهای دارند.
نقشههای زمینشناسی استاندارد کشوری در ایران به طور عمده توسط مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران و سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در مقیاسهای گوناگون تهیه شدهاند.
نظر شما