به گزارش شانا، مهندس بیژن زنگنه روز پنجشنبه (دوم شهریورماه) در نشست با فعالان اقتصادی استان خوزستان گفت: یکی از دغدغههای کنونی شرکتهای داخلی، حضور و مشارکت در پروژههای نفت و گاز و بهویژه قرار گرفتن در فهرست شرکت فرانسوی توتال است که در این زمینه برنامهریزیهای دقیقی شده است.
وی افزود: توتال در طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی حفاری و لوله گذاری نمیکند و تنها مهندسی مخزن را مدیریت میکند، از این رو چنانچه شرکتهای ایرانی توانمندی موردنظر این شرکت فرانسوی را داشته باشند می توانند کارها را به دست گیرند.
وزیر نفت تصریح کرد: توتال در پروژههای نفتی، شرکتهایی را که ما معرفی میکنیم باید به مناقصه دعوت کند اما این شرکت فرانسوی، صلاحیت همه شرکتهای داخلی را ارزیابی کرده است.
زنگنه گفت: متاسفانه برخی شرکتهای ایرانی باوجود داشتن تجهیزات پیشرفته، در کارهای فنی با مشکل روبهرو می شوند که در این باره تدابیری اندیشیده شده است.
وی تاکید کرد: حضور شرکتهای ایرانی در کارگاههای آموزشی و رساندن دانش فنی خود به استانداردهای بین المللی از برنامههایی است که در مدت زمان باقیمانده تا برگزاری مناقصه های نفتی در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر نفت تصریح کرد: اکنون شاهد توانمندی خوبی در شرکتهای داخلی هستیم و اگر دانش فنی را بتوانیم به همان میزان ارتقا دهیم می توانیم در پروژههای نفتی سهمی بسزا داشته باشند.
وزیر نفت تصریح کرد: اکنون شاهد توانمندی خوبی در شرکتهای داخلی هستیم و اگر دانش فنی را بتوانیم به همان میزان ارتقا دهیم می توانیم در پروژههای نفتی سهمی بسزا داشته باشند.
زنگنه عنوان کرد: شرکتهای ایرانی می توانند با شرکتهای خارجی شریک شوند و کار را به دست گیرند.
وی ادامه داد: باتوجه به برنامهریزیها، قرار است حدود 60 درصد تجهیزات مورد نیاز برای پروژههای نفتی از داخل خریداری شود.
وزیر نفت یادآور شد: اولویت در ادبیات حقوقی معنی ندارد، زیرا نمیشود دو شرکت با پیشنهاد یکسان باشند و کار به شرکت ایرانی داده شود در حالی که توانمندی و دانش فنی مورد نظر توتال است.
وزیر نفت گفت: شرکتهای ایرانی با حضور در کارگاههای آموزشی می توانند با شرایط بهتری در مناقصه حاضر شوند تا احتمال سپردن کار به شرکتهای داخلی در صورت پیشنهاد یکسان با شرکت های، خارجی بیشتر شود.
وی اظهار امیدواری کرد که با برنامهریزیهای انجام شده در زمینه ارتقای دانش فنی شرکت های داخلی بتوانیم 70 درصد ارزش این قراردادها را به شرکتهای ایرانی واگذار کنیم.
زنگنه تصریح کرد: خوزستان هم اکنون ظرفیتهای بالایی دارد و می توان گفت سرمایهای عظیم در زیر پای این استان است در حالی که همچنان خیلیها از شرایط اقتصادی گلهمند هستند.
وی افزود: خوزستان دارای صنعت حفاری، فولاد سازی، لوله سازی و صنایع جانبی دیگری است که می تواند با تکیه بر این توانمندیها در اولویت پروژههای نفتی قرار گیرد اما رسیدن به این جایگاه نیازمند یک همت همه جانبه است.
وزیر نفت گفت: وقتی یک شرکت لوله سازی قرارداد امضا میکند باید به آن پایبند باشد و نمی شود پس از امضای قرارداد انتظار تغییر مفاد آن را داشته باشد.
زنگنه گفت: اکنون برخی شرکتهای لوله سازی در کشور با ما همکاری خوبی ندارند و انتظارهای ما را برآورده نمی کنند، اگر قرار باشد چنین وضعی برای ما ایجاد شود ما هم می توانیم در کنار کارخانه های لوله سازی دو کارخانه جدید راه اندازی کنیم و دیگر با این شرکت های لوله سازی درگیر نباشیم.
نظر شما