به گزارش شانا، جابر نشاطی، امروز (سهشنبه، چهارم مهرماه) در نشست خبری که به منظور ارائه دستاوردهای پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، اعلام کرد: پاکسازی زیستی خاکهای آلوده به نفت با استفاده از روش میکروبی و تبدیل آن به پوشش گیاهی در مناطق سیری و خانگیران اجرایی شد بهطوریکه پنج هزار تن خاک در سیری و 10 هزار تن خاک در خانگیران با استفاده از فناوری کنسرسیومهای میکروبی بومی پاکسازی شد.
وی به فعالیت پژوهشگاه در زمینه کاهش آلودگیهای آبهای زیرزمینی اشاره کرد و افزود: متخصصان پژوهشگاه به فناوری مانیتورینگ و پایش آبهای زیرزمینی دست یافتند و این آمادگی وجود دارد که برای هر متقاضی، نقشه آلودگی آبهای زیرزمینی تهیه شود.
نشاطی از طراحی و ساخت 15 سنسور پرتابل برای اندازهگیری آلایندههای زیست محیطی هم خبر داد و گفت: این سنسورها به شرکت ملی نفت به عنوان کارفرما تحویل شده است.
وی ادامه داد: یکی از فعالیتهای جاری در پژوهشکده انرژی پژوهشگاه صنعت نفت، بومی سازی دانش فنی سامانه های میکرو CHP است که در این طرح، با استفاده از موتورهای گازسوز خودرو و اعمال تغییراتی در آن، برق و حرارت تولید میشود.
به گفته نشاطی، این طرح در مرحله نهایی است و با عملیاتی شدن آن میتوان از این دستاورد در نقاط مرزی و سکوهای نفتی که امکان انتقال برق ضعیف است، استفاده کرد.
نظر شما