به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی گاز، رمضانعلی سنگدوینی، مجری طرح خط لوله ششم سراسری گاز گفت: به منظور تقویت سامانه گازرسانی کشور و تأمین گاز استانهای بوشهر و خوزستان و در ادامه، استانهای غربی و شمال غربی کشور و در راستای اهداف برنامه پنجم توسعه، خط انتقال گاز ششم سراسری به طول ۱۲۰۰ کیلومتر و قطر ۵۶ اینچ، با ظرفیت انتقال ۱۱۰ میلیون مترمکعب در روز، از مبداء عسلویه (خروجی فازهای ۹ و ۱۰) در استان بوشهر و تا دهگلان در استان کردستان تعریف شده است.
وی افزود: هدف از ساخت این خط لوله، انتقال روزانه ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز از فازهای پارس جنوبی برای مصرف داخلی و صدور گاز به عراق است.
سنگدوینی ادامه داد: پروژه خط ششم سراسری از عسلویه تا دهگلان دارای دو بخش است، بخش نخست از عسلویه تا اهواز به طول ۶۰۰ کیلومتر در حال حاضر گازدار شده و در حال بهرهبرداری است و دومین بخش نیز اهواز تا دهگلان کردستان را شامل میشود که آن هم ۶۰۰ کیلومتر با ۴ گستره اهواز- دزفول، دزفول- کوهدشت، کوهدشت- بیستون، و بیستون- دهگلان است.
مجری طرح خط لوله ششم سراسری گاز با اشاره به این که سال گذشته این خط با یک خط ۳۰ اینچ دهگلان- سنندج به خط بیجار وصل و از طرف دیگر، با خط ۳۰ اینچ بیستون- کرمانشاه، کریدور غرب گازدار شد، گفت: نتیجه این تلاش آن بود که سال گذشته استان کرمانشاه در زمستان با افت فشار گاز مواجه نشد و صادرات به عراق هم از این مسیر، میسر شد، ضمن آن که اتصال این خط به خط ۳۰ اینچ پالایشگاه ایلام، کمک مؤثری برای مصرف داخلی استانهای کرمانشاه و ایلام و نیز صادرات به عراق بود.
سنگدوینی از گازدار کردن حدود ۹۵ کیلومتر این خط طی سه ماه گذشته خبر داد و گفت: هماکنون نیز در حال آمادهسازی مابقی خط برای تزریق گاز هستیم، چراکه به طور تقریبی همه بخشها آزمایش شده و در حال مهیاسازی ادامه خط برای تزریق گاز هستند.
وی همچنین در پایان، یکی از مهمترین و مشکلترین بحثها در بخش ساخت خطوط لوله را بحث تحصیل اراضی عنوان کرد و افزود: در این بخش با مشکلات بسیاری روبرو شدیم ولی با پشتوانه اقدامات انجامشده از سوی مهندس تربتی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران و نیز مهندس عراقی، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز و نیز امور حقوقی شرکت مهندسی و توسعه، موفق شدیم این کار را به نحو مطلوب به انجام برسانیم.
نظر شما