احمد سبحانی، امروز (شنبه 20 اسفند) در حاشیه نشست هیئت تجاری کشور هندوستان با اعضای اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با هر ارزی که به نفع منافع ملی کشور باشد با طرف های خارجی معامله خواهد کرد و ریال، روپیه و دیگر ارزهای بین المللی معتبر می توانند در کنار دلار و یورو مورد استفاده قرار گیرند.
مدیرکل غرب آسیای وزارت امور خارجه افزود: ما به دنبال مکانیسمی هستیم تا در مراودات تجاری از هر ارزی که به نفع کشور باشد استفاده کنیم.
مدیرکل غرب آسیای وزارت امور خارجه ادامه داد: استفاده از روپیه در معامله های ایران و هند سبب حذف کشورهای واسطه و مبادله های مستقیم میان دو کشور خواهد شد.
وی در مورد تاثیر دیدارها و رایزنی های بخش های خصوصی ایران و هند گفت: ایران به علت قرار داشتن در کریدور شمال - جنوب از موقعیت ممتازی برخوردار است و هند نیز علاقمند به حضور بیشتر و سرمایه گذاری در ایران است.
مدیرکل غرب آسیای وزارت امور خارجه در مورد سرمایه گذاری هندی ها در بخش های نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران اظهار کرد: آینده روابط دو کشور در این بخش روشن است و در آینده روابط گسترده تری در حوزه انرژی خواهیم داشت.
وی گفت: مبادلات مستقیم به نفع ایران و هند است و کشورهای اروپایی با تحریم ایران فرصت بزرگی را از دست داده و آن را در اختیار رقبای بزرگ خود مانند چین و هند قرار داده اند.
سبحانی با بیان این که قرن 21 قرن آسیا است، تصریح کرد: ایران با حذف واسطه ها روپیه را برای معامله با هند انتخاب کرده و در آینده می تواند به عنوان هاب منطقه عمل کند.
ایران و هند در حال حاضر سالانه حدود 14 تا 15 میلیارد دلار مبادله تجاری مشترک دارند.
همکاری های ایران و هند گسترش می یابد
بر اساس این گزارش، سفیر هند در ایران نیز در گردهمایی تجار و بازرگانان هندی با همتایان ایرانی خود اظهار کرد: ایران و هند ظرفیت های زیادی برای همکاری دارند و صاردات نفت ایران به هند بیشترین سهم مبادلات دو کشور را به خود اختصاص داده است.
سریو استاوا گفت: هند برای افزایش مبادلات و ایجاد ظرفیت های جدید میان دو کشور علاقمند است و بخش های خصوصی دو کشور می توانند همکاری بیشتری داشته باشند.
در ادامه نیز دبیرکل وزارت تجارت هند با بیان ظرفیت های گسترش همکاری های ایران و هند، گفت: ایران از موقعیت ممتازی در منطقه برخوردار است و فرصت های زیادی برای همکاری دو کشور به وجود آمده است.
آرویند مهتا ادامه داد: علاوه بر همکاری های تجاری فعلی، ایران و هند می توانند همکاری های خود را در بخش های فنی و مهندسی و پتروشیمی گسترش داده و از تجربه های یکدیگر استفاده کنند.
نظر شما