یونایتد پرس مدعی شد که رشد صنعت نفت ایران با توجه به کاهش سرمایه گذاری کاهش یافته و ایرانی ها به زمانی بیشتری برای توسعه صنعت خود نیاز دارد.

به گزارش شانا به نقل از خبرگزاری یونایتد پرس، فریدون فشارکی، عضو ارشد  موسسه شرق-غرب و رئیس و مدیر اجرایی موسسه جهانی انرژی «فکتس» روز پنج شنبه (21 تیر) در باره ارتباطات انرژی ایران، چین و هند در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن، گفت:با توجه به اینکه فشارها و تحریم های آمریکا بر شرکت ها در جهت سرمایه گذاری نکردن در ایران مشکل جدی برای تامین مالی آنها ایجاد می کند، رشد سرمایه گذاری در ایران ناچیز خواهد بود.

وی افزود: با این وجود ایرانی ها ظرفیت فنی بیش از آنچه که بسیاری فکر می کنند دارند. بدون سرمایه گذاری خارجی، آنها می توانند پالایشگاه ها و چاه های نفت را خودشان بسازند فقط در مدت زمان طولانی تر.

وی با اشاره به اینکه ایران انگیزه کمی برای ساخت پالایشگاه های جدید دارد، تصریح کرد: ایران ترجیح می دهد نفت خام خود را به ویژه به هند و چین که سرمایه گذاری عظیمی درظرفیت پالایشی خود انجام داده اند، صادر کند.

وی افزود: ایران حجم قابل توجهی از بنزین را از هند وارد می کند. چین میزان قابل توجهی از نفت ایران را دریافت می کند اما بیشتر فراورده های پالایشی خود را در داخل می فروشد. 

بر اساس برآوردها، ذخایر اثبات شده نفت ایران بیش از 137 میلیارد بشکه است اما فشارکی اذعان داشت که ممکن است ذخایر واقعی ایران یک سوم این میزان باشد.

این کارشناس انرژی افزود: ایران در حال مذاکره درباره چندین پروژه خط لوله و پالایشگاه است اگرچه بسیاری از آنها به حال خود رها شده است. با این وجود، پیش بینی می شود ظرفیت تولیدی ایران تا سال 2012 به 4 میلیون و 700 هزار بشکه در روز افزایش یابد. این در حالی است که تقاضای این کشور به دلیل اجرای طرح سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت ها کاهش می یابد.

فشارکی تصریح کرد: اجرای طرح سهمیه بندی که از اواخر ژوئن آغاز شده است، به هدف خود مبنی بر مقابله با قاچاق سوخت نائل شده و پیش بینی می شود در مدت دو تا سه ماه آینده واردات بنزین ایران به نیم کاهش خواهد یافت. سهمیه بندی با هدف کاهش میزان بالای یارانه های تخصیصی به بنزین وارداتی اجرا می شود. 

یونایتدپرس در پایان نوشت: ایران چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت دنیاست اما به این دلیل که تنها یک پالایشگاه نفت دارد، باید بیش از 40 درصد از بنزین مورد نیاز خود را وارد کند.

کد خبر 109540

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =