به گزارش خبرنگار شانا، به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه صنعت نفت، جشنواره انتخاب برترینهای فناوری نانو با هدف شناسایی، معرفی و تشویق فعالان این فناوری و جهتدهی تحقیقات به سمت اهداف توسعه فناوری نانو در کشور، روز گذشته (سه شنبه 7 اسفند) برگزار و از برترینهای فناوری نانو تقدیر شد.
پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران نیز به عنوان مراکز برتر و مجموعه آزمایشگاههای پژوهشگاه صنعت نفت، مجموعه آزمایشگاههای پژوهشگاه مواد و انرژی و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه فردوسی مشهد، به عنوان آزمایشگاههای برتر در حوزه فناوری نانو، معرفی و تقدیر شدند.
در این مراسم، علیرضا اشرفی از دانشگاه کاشان، مسعود صلواتینیا از دانشگاه کاشان، نیما تقوینیا از دانشگاه صنعتی شریف، علیرضا مشفق از دانشگاه صنعتی شریف، فائزه فرزانه از دانشگاه الزهرا، اعظم ایرجیزاد از دانشگاه شریف، علی افتخاری از پژوهشگاه مواد و انرژی، شمسالدین مهاجرزاده از دانشگاه تهران، عبدالله سلیمی از دانشگاه کردستان و محمدرضا محمدی از دانشگاه شریف به عنوان محقق برتر حوزه فناوری نانو معرفی شدند.
همچنین در این مراسم، از محمدرضا محمدی از دانشگاه صنعتی شریف به عنوان محقق جوان برتر، یانگ ژی-فنگ از دانشگاه چین به عنوان محقق خارجی برتر، محمود علیاف خضرایی برای انجام پایاننامه راهاندازی کارخانه پوششدهی فلزات به روش الکترولیز پلاسمایی نانو کریستال، از خبرگزاری ایسنا به عنوان رسانه برتر در حوزه نانو و از مرکز رشد دانشگاه تهران تقدیر شد.
در ادامه نشست، دبیر ستاد ویژه توسعه نانو در کتابخانه ملی ایران، مهندس سیدرضا سجادی، سرمایه گذاری در بخش توسعه منابع انسانی و دانشگاهها را مناسب توصیف کرد و افزود: لوکوموتیو توسعه منابع انسانی به رشد مطلوب خود نزدیک می شود و با آگاهی بخشی به جامعه توانستیم پیام خود را به اقشار مختلف جامعه برسانیم.
وی در باره ضرورت ایجاد زیرساخت مناسب برای شتاب بخشی به روند رشد فناوری در عرصه نانو اظهار داشت: با راه اندازی شبکه شرکت های نانو و عضویت 25 شرکت فعال در زمینه فناوری نانو، گام های فعال تری از برنامه پیش بینی شده برداشته می شود.
دبیر ستاد فناوری نانو به برنامه های سه سال آینده در حوزه نانو پرداخت و با بیان این که رسیدن به این اهداف نیازمند فراهم ساختن زیرساخت های لازم در مراکز پژوهشی است، افزود: تقویت فضای نظریه پردازی در زمینه نانو، انتقال فناوری از مراکز پژوهشی به بخش صنعت، ایجاد روابط موثر و الهام بخش میان کشورهای منطقه و حمایت از نگاه های فعالان در عرصه فناوری نانو از مهم ترین برنامه های 3 سال آینده ستاد فناوری نانو است.
وی توجه به ثبت پتنت را از دیگر برنامه های ستاد برشمرد و ادامه داد: توجه به تملک دارایی ها و ثبت پتنت از مهم ترین مسائل در حوزه علم است که در کشور کمتر به آن توجه شده است؛ از این رو برای تقویت این روند در دانشگاه هایی که دارای ظرفیت های مناسب بودند، دفاتر ثبت پتنت ایجاد شد.
سجادی خرید تجهیزات آزمایشگاهی و تقویت زیر ساخت ها را از دیگر رویکردها دانست و افزود: استاندارد سازی و انتقال و انتشار فناوری نقش مهمی در تجاری سازی دستاوردهای علمی است.
همچنین معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به این که چشمانداز 20 ساله افقهای روشنی را ترسیم کرده است، خاطرنشان کرد: بر اساس افق 50 ساله، ایران باید به قلههای علمی جهان دست پیدا کند و در حوزه نانو فناوری که حرکت سریع است، قطعاً زودتر به این اهداف خواهیم رسید.
صادق واعظ زاده گفت: هم اکنون در عرصه علم و فناوری در آسیا رتبه پنجم را داریم و میتوانیم با برنامهریزی دقیق در یک افق پنج ساله به رتبه چهارم آسیا برسیم.
معاون علم و فناوری ریاست جمهوری رسیدن به اهداف علمی کشور را نیازمند عزم جدی، تأمین منابع انسانی و امکانات لازم خواند و افزود: هم اکنون در کشور ما شاهد عزم جدی هستیم و نیروی انسانی کافی و امکانات را در اختیار داریم و تنها نیاز به راهبری مناسب، هماهنگی و هم افزایی مطلوب نیاز داریم.
وی با اشاره به عقبماندگی 200 ساله ایران در حوزه علم و فناوری گفت: ما باید در عرصه علم و فناوری با توجه به این عقب ماندگی سرعت و شتاب خود را بیشتر کنیم.
واعظ زاده با اشاره به اینکه زبان فارسی زبان علم است، یادآور شد: عالیترین مدارج تحصیلی ما در حوزههای مختلف علم و فناوری به زبان فارسی تدریس میشود و باید زبان فارسی زبان علمی بینالمللی شود.
وی تصریح کرد: نقشه جامع علمی کشور در حال تهیه و تدوین است و به کلیات حوزه فناوریهای مختلف پرداخته است، اما باید نقشه فناوری نانو نیز ترسیم شود و این نقشه باید به جزئیات این حوزه بپردازد.
نظر شما