دکتر علی عمادی در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار داشت: یکی از دلایل دست نخورده ماندن نفت سنگین موجود در تاقدیس های کشورمان، دسترسی آسان به نفت سبک و قیمت نسبتا پایین آن در بازارهای جهانی بوده است.
وی با بیان این که 18 تاقدیس یادشده، در لایه های رسوبی مناطق مختلف واقع شده است، تصریح کرد: پیش بینی می شود API (درجه سبکی ) نفت های موجود در این تاقدیس ها 17 باشد، ولی از آنجا که تا کنون نمونه برداری و آزمایش های مشخص در آنها انجام نشده است، نمی توان حجم دقیق و کیفیت نفت درجای آنها را اعلام کرد.
ازدیاد برداشت نفت از مخازن نیازمند تمهیدات گسترده و فراگیر
مدیر مرکز پژوهش و توسعه شرکت ملی نفت ایران گفت: ایجاد بستر مناسب برای ازدیاد برداشت نفت خام از مخازن کشورمان به تمهیدات گسترده در کل بخش های کشور نیاز دارد.
دکتر عمادی افزود: پشتیبانی دولت و مجلس، اصلاح قوانین، اولویت بندی برداشت نفت از میدان ها، بانک اطلاعاتی دقیق میدان های نفتی، آموزش نیروی انسانی، استفاده از فناوری های جدید و حضور شرکت های داخلی در عرصه بین الملل، از مهم ترین کارهایی است که انجام آنها برای رشد و توسعه صنعت نفت ایران ضروری است.
وی صیانت از مخازن نفتی را مهم ترین عامل در زمینه ازدیاد برداشت نفت و گاز خواند و گفت: با نگاهی کوتاه به مخازن نفتی کشورهای عربی در حاشیه خلیج فارس می توان دریافت که با توجه به وضعیت بهتر مخازن کشورمان در این منطقه، کشورهای حوزه خلیج فارس نفت بیشتری از مخازن خود برداشت می کنند.
مدیر مرکز پژوهش و توسعه شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: مخازن قدیمی نفت ایران قابلیت زیادی برای افزایش ضریب بازیافت دارد؛ از این رو بایسته و شایسته است صنعت نفت توانمندی های خود را در این زمینه افزایش دهد.
نظر شما