به گزارش خبرنگار شانا، علی اصولی ظهر امروز چهارشنبه (28 اردیبهشت) در نخستین همایش ملی هیدراتهای گازی در دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: حفاری عمیق دریای خزر از چالشهای استخراج هیدراتهای گازی در این منطقه است که دانشگاه صنعتی شریف در این راستا به برگزاری این همایش اقدام کرده است.
وی با اشاره به پراکندگی رسوبات هیدراتهای گازی در دنیا گفت: این رسوبات در ایران در منطقه دریای خزر و دریای عمان وجود دارد که یکی از مسائل مرتبط با آنها چگونگی حفاری در آبهای عمیق با توجه به وجود رسوبات است.
اصولی تصریح کرد: برآورد دقیق از ذخایر هیدرات گازی در دنیا نیازمند انجام آزمایشها و بررسیهای بسیار دقیق است.
مدیرعامل شرکت نفت خزر با بیان این که بیش از 50 درصد کربنهای آلی در دنیا را هیدراتهای گازی تشکیل میدهند، افزود: دریای خزر به عنوان یکی از معدود دریاهای جهان دارای این ذخایر است.
وی گفت: این بخش عمیقترین ناحیه خزر بوده که بیشینه عمق آن 1025 متر و متوسط عمق آن 300 متر است.
اصولی با توجه به شرایط و ویژگی خاص دریای خزر اظهار کرد: منابع هیدروکربوری در خزر ایجاد بستر لازم در جهت ساخت شناور و سکوی نیمه شناور را فراهم میکند.
مدیر عامل شرکت نفت خزر با اشاره به فعالیت کشورهای حاشیه خزر در برداشت منابع هیدروکربوری افزود: این موضوع ضرورت توجه به این حوزه در جهت منافع ملی و سهم حداکثری از خزر ایجاد میکند که ایران نیز فعالیتهای زیادی را در جهت فعالیتهای اکتشافی در حوزهی خزر جنوبی انجام دهد.
وی تصریح کرد: طی مطالعات انجام شده 46 ساختار کوچک و بزرگ هیدروکربوری شناسایی شده که هشت مورد از آنها با پتانسیل قابل توجه و ارزیابی مثبت مورد توجه قرار گرفته و از سویی این هشت پتانسیل دارای منابع هیدروکربوری در بخش عمیق دریا بوده که ایجاد بسترهایی برای حفاری را ضروری مینماید.
نظر شما