به گزارش شانا دکتر سعید پاک سرشت با اعلام تعریف و تدوین طرح"تدوین اهداف، راهبردها و سیاست های شرکت ملی گاز ایران در حوزه پژوهش" در سال 1386،افزود: این طرح پژوهشی باهدف تعیین اولویت های پژوهش و فناوری صنعت گاز در افق چشم انداز 20 ساله (سال 1404) اجرا شده است.
وی اظهار کرد: در طرح پژوهشی یاد شده، ضمن بررسی و مطالعه عملکرد گذشته، وضعیت کنونی،اهداف آتی شرکت ملی گاز و تحولات محیطی صنعت گاز (به ویژه تحولات تکنولوژیک)از یک سو و چشم انداز شرکت ملی گاز ایران و سیاست های کلان این شرکت از سویی دیگر تبیین و تدوین شده است.
پاک سرشت اولویت های سرمایه گذاری در زمنیه فناوری،تحقیق و توسعه برای دستیابی به اهداف چشم انداز را دیگر موارد طرح تدوین اهداف، راهبردها و سیاست های شرکت ملی گاز ایران در حوزه پژوهش برشمرد.
وی با بیان این که این طرح در سال گذشته به ثمر رسیده است،تصریح کرد: بر اساس نتایج مطالعات انجام شده در این پروژه تحقیقی،"نقشه راه تکنولوژی صنعت گاز در افق 1404"به عنوان سندی راهنما در تعریف و تدوین طرح های پژوهشی و مطالعاتی آینده،تهیه و در اختیار کلیه واحدهای پژوهشی و عملیاتی مرتبط در ستاد و شرکت های تابع شرکت ملی گاز ایران قرار گرفت.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران،نخستین گام برای تدوین و ایجاد یک برنامه میان مدت پژوهشی با عنوان"برنامه پنج ساله پنجم شرکت ملی گاز ایران در حوزه پژوهش و فناوری "را مرداد سال گذشته اعلام کرد و گفت: با تلفیقی از روش های نیازسنجی پژوهشی از واحدهای بهره بردار و مدیریت های ستادی، استفاده از نظر کارشناسان خبره صنعت نفت و مراجعه به آراء نخبگان در کمیته ها و کارگروه های تخصصی، پیش نویس این طرح تهیه و با تعامل با مجریان طرح نقشه راه تکنولوژی،همچنین برگزاری پانل های تخصصی مشترک در حوزه¬های زنجیره ارزش گاز، این برنامه نهایی و 115طرح شمارش شد.
وی در تشریح جزئیات دسته بندی تدوین شاخص های ارزیابی و تحلیل نتایج اولویت بندی برنامه پنج ساله پنجم گفت: در این طرح ابتدا روش های گوناگون رتبه بندی ارزیابی شد و مدل تحلیل پوششی داده ها ملاک عمل قرار گرفت.
پاک سرشت ادامه داد: با مشخص شدن معیارها و شاخص های ارزیابی با استفاده از مدل ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن مشخص و مدل (BSC) بعنوان یک سیستم مدیریتی با رویکرد جدید مدیریت استراتژیک، تعریف شد.
به گفته وی این مدل،شاخص های عملکردی را در پنج گروه مالی،ارتباط با مشتری، فرآیندهای داخلی، کسب و کار، رشد و یادگیری و عدم قطعیت شامل می شود.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران تصریح کرد: شاخص های یاد شده با در نظر گرفتن نوع طرح ها (توسعه ای یا کاربردی ) به منظور برقراری تعادل میان این دو دسته و ایجاد همخوانی شاخص های یاد شده با شاخص های ارزیابی طرح های کنونی و آتی معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت، در قالب یک فرم طراحی شده است.
پاک سرشت گفت: فرم شاخص های ارزیابی برای هر 115 طرح به وسیله کارشناسان امور پژوهش، توسعه و فناوری و جمعی از کارشناسان متخصص و خبره صنعت گاز تکمیل شده است و برای هریک از طرح ها میانگینی از امتیازهای کسب شده، ملاک عمل قرار گرفت.
وی با بیان این که طرح های مورد نظر بر مبنای دو سناریو ارزیابی شده است، تصریح کرد: با تایید سناریوی دوم در مدیریت پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران، و طرح های پژوهشی اولویت دار مشخص شدند.
نظر شما