به گزارش خبرنگار شانا، شرکت های پتروشیمی افزون بر تامین نیاز داخل در زمینه صادرات نیز یکی ار ارکان صادرات غیر نفتی کشور به شمار می روند و امسال هم پیش بینی می شود که روند صادرات فرآورده های پتروشیمی ایران مطلوب باشد و با بهره برداری از واحدهای جدید پتروشیمی، مقصدهای صدور محصولات پتروشیمی ایران متنوع ترخواهد شد.
هرچند که تحریم های غیرقانونی اعمال شده در صنعت پتروشیمی ایران مشکلاتی را برای برخی از شرکت های پتروشیمی پدید آورد اما مدیران این صنعت بر این اعتقادند که تحریم ها تاثیر خاصی بر تولید و صادرات ندارد و کشورهای زیادی افزون برمشتریان دائمی فرآورده های پتروشیمی کشورمان، خواستار خرید از ایران هستند.
باید پذیرفت که امروز صنعت پتروشیمی ایران با بهره گیری از دانش و فناوری های نوین جهان و با تکیه بر کارشناسان خبره خود مسیر توسعه را با شتاب می پیمایند و تا پایان برنامه پنجم و ششم توسعه ایران به یک قدرت بزرگ پتروشیمی در سطح منطقه و جهان تبدیل خواهد شد.
در این میان نکته ای که باید مورد توجه قرار گیر این است که مجتمع های پتروشیمی باید کیفیت فرآورده های خود را برای حضور در بازارهای بین المللی بیش از پیش ارتقا دهند و با تغییر معیارها و افزایش سطح کیفی تولیدات می توان پس از تامین نیاز داخل، در بازارهای جهانی نیز حضوری گسترده داشته باشند.
شرکت ملی صنایع پتروشیمی سال گذشته توانست حدود ٣٨ درصد از مجموع صادرات غیر نفتی کشور را به خود اختصاص دهد و تولید مجتمع های پتروشیمی نیز در منطقه خاورمیانه حدود ٢٥ درصد کل ظرفیت منطقه بود که نشان از روند رو به رشد صنعت پتروشیمی ایران دارد.
امروز مجتمع های پتروشیمی ایرانی با تولید انواع محصولات پلیمری و شیمیایی متنوع می توانند بسیاری از نیازهای داخل را تامین کنند و خوشبختانه با برنامه ریزی های انجام شده، در آینده نزدیک کالاهایی که از خارج کشور وارد می شوند قابلیت تولید در داخل کشور را خواهند داشت.
تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی به عنوان یک هدف ملی مورد توجه قرار دارد و عسلویه و ماهشهر به عنوان دو قطب مهم تولید محصولات پتروشیمی در حال فعالیت هستند و هاب های جدید پتروشیمی در کنار طرح های توسعه ای پتروشیمی در بسیاری از استان های کشور در حال تکمیل و راه اندازی است که با تولیدی شدن این مجتمع ها زنجیره تولید بسیاری از محصولات پتروشیمی در داخل کشور تکمیل خواهد شد.
به گزارش شانا مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی چندی پیش اظهار کرده بود: امروز صنعت
پتروشیمی ایران با بهره گیری از دانش و فناوری های نوین جهان و با تکیه بر
کارشناسان خبره خود مسیر توسعه را با شتاب می پیماید و تا پایان برنامه های
پنجساله پنجم و ششم توسعه ایران به یک قدرت بزرگ پتروشیمی در سطح منطقه و
جهان تبدیل خواهد شد.
مهندس علی محمد بساق زاده افزوده بود: سطح کیفی محصولات تولیدی در مجتمع های پتروشیمی ایران بسیار مطلوب است اما برای حضور در بازارهای بین المللی و منطقه ای باید شرکت های پتروشیمی کیفیت تولید و
فرآورده های خود را ارتقا
دهند و با نگرشی جهانی اقدام به تولید محصول کنند.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی
صنایع پتروشیمی ادامه داده بود: با همکاری ۴ شرکت اصلی وزارت نفت، توسعه این
صنعت به عنوان یک قطب مهم در اقتصاد ایران می تواند با شتاب بیشتری محقق و
شرایط برای افزایش سطح کمی و کیفی محصولات تولیدی فراهم شود.
بساق
زاده با بیان این که حضور تولید کنندگان در تمام بخش های صنعت پتروشیمی در فرایند تولید،
بسیاری از معیارها را با نگرش افزایش سطح کمی و کیفی محصولات تغییر خواهد
داد، افزوده بود: امروز مجتمع های پتروشیمی ایرانی با تولید انواع محصولات
پلیمری و شیمیایی متنوع می توانند بسیاری از نیازهای داخل را تامین کنند و
خوشبختانه با برنامه ریزی های انجام شده، در آینده نزدیک کالاهایی که از
خارج وارد می شود، قابلیت تولید در داخل کشور را خواهد داشت.
نظر شما