فریدون فشارکی، رئیس موسسه مشاوره ای فکتس گلوبال انرژی در یک مصاحبه تلفنی گفت: بسیاری از عرضه کنندگان باید رقابتی تر شوند و برای یافتن تقاضای بیشتر تلاش کنند.
پس از 10 سال مذاکره و بر اساس قراداد 400 میلیارد دلاری که 21 ماه می (31 اردیبهشت) میان روسیه و چین امضا شد، شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی) ظرف 30 سال 38 میلیارد مترمکعب در سال گاز را با خط لوله از شرکت روسی گازپروم می خرد.
فشارکی گفت: این عرضه گاز معادل با حدود 28 میلیون تن ال ان جی است و همراه با خرید ال ان جی شرکت سینوپک چین از پروژه ال ان جی کانادایی پتروناس، این نشان می دهد که 33 میلیون تن تقاضای گاز بازار برطرف می شود.
فشارکی همچنین گفت: در کره جنوبی نیز بسیاری از مصرف کنندگان پایانی خواهان این هستند که خودشان ال ان جی مورد نیازشان را بخرند و شرکت دولتی گاز کره جنوبی (کوگاز) این کار را نکند و بنابراین شاید جا و فضا برای قراردادهای بلندمدت نباشد.
فشارکی اعلام کرد: اگر بخواهید امروزه یک قرارداد بلندمدت امضا کنید، قیمت گاز 13.5 درصد مرتبط با قیمت نفت است و این رقم شاید به 13 درصد کاهش یابد.
قیمت قراردادهای بلندمدت ال ان جی در بیش از 10 سال گذشته به طور معمول با قیمتهای نفت خام برنت دریای شمال یا نفت خام کوکتیل ژاپن مرتبط بوده است.
نظر شما