به گزارش خبرنگار شانا، بیش از یک ماه است که متخصصان صنعت نفت کشورمان مشغول اجرای عملیات پیش راه اندازی واحد سوم پالایشگاه فازهای 15 و 16 پارس جنوبی هستند که دمای منطقه عسلویه از 38 درجه و رطوبت آن 85 درصد فراتر رفته است؛ ضمن آن که تولید از واحدهای یک و دو این پالایشگاه با حداکثر توان (25 میلیون متر مکعب) در حال انجام است.
بنا بر اطلاعات بدست آمده، هم اکنون مرحله پیش راه اندازی واحد سوم پالایشگاه فاز 15 و 16 پارس جنوبی بیش از 95 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و قرار است به زودی با هماهنگی مدیریت نظارت بر تولید شرکت ملی نفت ایران برای اتصال خط لوله گاز ترش به این واحد، تولید گاز شیرین در واحدهای یک و دو این پالایشگاه به صورت "موقت" قطع شود.
همچنین به تازگی فعالیتهای اولیه پیش راه اندازی واحد چهارم پالایشگاه فازهای 15 و 16 میدان گازی پارس جنوبی، مشتمل بر، سه واحد فرآورشی گاز ترش آغاز شده است.
بر پایه این گزارش، تلاش میشود برای زمستان امسال حداقل ٤٠ میلیون مترمکعب گاز شیرین در سه واحد پالایشگاهی فاز ١٥ و ١٦ پارس جنوبی تولید شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس، پیش از این در گفتگو با خبرنگار شانا، با تاکید بر اینکه عملیات حفاری در فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی به پایان رسیده است، تصریح کردخ بود: هماکنون با نصب سکوی فاز ١٦ تیمهای عملیاتی شرکت پیمانکار برای راهاندازی این سکو در دریا مستقر و مشغول فعالیت هستند و این سکو تا پایان مهر ماه به صورت کامل راهاندازی میشود.
علیاکبر شعبانپور با یادآوری اینکه سکوی فاز ١٥ این میدان نیز در صورت مساعد بودن شرایط جوی طی روزهای آینده روی جکت خود در دریا نصب خواهد شد، گفت: عملیات راهاندازی این سکو نیز پس از راهاندازی سکوی فاز ١٦ انجام میشود.
وی از فعالیت حداکثری دو واحد پالایشگاهی فازهای ١٥ و ١٦ پارس جنوبی (معادل ٢٥ میلیون متر مکعب) با استفاده از گاز ترش و خشک فازهای ٦ و ٧ و ٨ خبر داد و افزود: هماکنون عملیات راهاندازی دو واحد باقی مانده این فازها در حال انجام است و براساس برنامهریزی طی دو ماه آینده این واحدها نیز به صورت آزمایشی راهاندازی میشود.
هدف از توسعه فاز ١٥و ١٦ تولید روزانه ٥٦,٦ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، ٧٥ هزار بشکه میعانات گازی،٤٠٠ تن گوگرد و تولید سالیانه ١,٠٥ میلیون تن گاز مایع "LPG" (پروپان و بوتان) و یک میلیون تن اتان برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی است.
تاسیسات دریایی و ساحلی این فازها شامل، دو سکوی حفاری (هرکدام شامل ١١ حلقه چاه)، دو رشته خط لوله ٣٢ اینچ دریایی انتقال گاز به طول تقریبی ١١٥ کیلومتر، دو خط لوله ٤,٥ اینچی انتقال محلول گلایکول به طول تقریبی ١١٥ کیلومتر، واحدهای شیرینسازی گاز و سرویسهای وابسته است.
هماکنون ٧٢ درصد گاز مصرفی کشور معادل روزانه ٣٠٠ میلیون مترمکعب گاز از میدان گازی پارس جنوبی تولید میشود.
نظر شما