به گزارش خبرگزاری رویترز عربیک، کشورهایی مانند عربستان و امارات، به پشتیبانه هزینه تولید پایین که به آنها اجازه کاهش در قیمتها را می دهد، صادرات خود به مشتریان آسیایی را افزایش دادند.
جنگ قیمت میان تولید کنندگان نفت خام و تلاش آنها برای حفظ سهم خود در بازار که از ماه نوامبر سال 2014 و در پی تصمیم اوپک مبنی بر ثبات سقف تولید آغاز شد، قیمت جهانی نفت را بیش از 50 درصد کاهش داد.
موسسه تامسون رویترز اویل ریسرچ اند فورکستس، پیش بینی کرده است که صادرات خاورمیانه به چین، بزرگترین واردکننده نفت آسیا، در ماههای دسامبر تا ژانویه گذشته حدود 2.5 درصد افزایش یافته و به سه میلیون و 800 هزار بشکه در روز رسیده است.
به این ترتیب سهم خاور میانه در تامین تقاضای نفت خام چین از 52.2 درصد در ماه دسامبر 2014 به 53.9 درصد در ماه ژانویه 2015 رسید.
ریچارد گوری، مدیر عامل شرکت مشاوره انرژی "جی بی سی ایشا" گفت: به نظر می رسد که کشورهای حاشیه خلیج فارس این روند افزایش عرضه را برای مدت طولانی ادامه خواهند داد.
گوری ادامه داد: من فکر می کنم این کشورها به رقابت نفتی خود بدون توجه به آنچه در بازار اتفاق می افتد، ادامه خواهند داد.
بر اساس داده های آماری رویترز، صادرات عربستان به چین در ماه ژانویه سال جاری 13 درصد در مقایسه با ماه قبل از آن رشد داشته و این در حالیست که چین از قیمت های پایین نفت برای افزایش ذخیره سازیهای نفتی بهره برده است.
این افزایش صادرات، بیشتر به تولید نفت صادر کنندگان کوچکی مانند نیجریه، آنگولا، ونزوئلا و به میزان کمتر کلمبیا و برزیل، که در سال های اخیر صادرات خود را به آسیا افزایش داده بودند لطمه وارد می کند.
این تولید کنندگان کوچک، پس از کاهش تقاضای نفت خام آمریکا به دلیل استقبال از تولید شیل اویل در این کشور، به مشتریان آسیایی روی آوردند.
بر اساس این گزارش، صادرات غرب آفریقا به چین حدود 6 درصد در ماه ژانویه سال جاری کاهش یافت و این در حالیست که کاهش صادرات نفتی آمریکای لاتین به چین حدود 9 درصد برآورد شده است.
عربستان سعودی در روز (پنج شنبه 16 بهمن ماه) میانگین قیمت ماهانه نفت برای خریداران آسیایی را به پایین ترین سطح خود در 12 سال گذشته کاهش داد اما قیمت فروش نفت بزرگترین صادرکننده نفت جهان به اروپا و آمریکا افزایش یافته است.
آسیا تنها منطقه عمده مصرف کننده نفت است که کشورهای حاشیه خلیج فارس، عرضه نفت خام آن را در اختیار گرفته اند.
نظر شما