انتقال بیش از 32 میلیارد لیتر نفت خام در منطقه اصفهان

منطقه اصفهان پارسال بیش از 32 میلیارد لیتر نفت خام از طریق خط لوله سخت‌ گذر منتقل کرده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی شانا به منطقه اصفهان، مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان، امروز دوشنبه (24 فروردین ماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: از این مقدار، 21 میلیارد لیتر به پالایشگاه اصفهان و 11 میلیارد لیتر نیز برای تغذیه خوراک پالایشگاههای تهران و تبریز به تهران منتقل شده است.

مجتبی بشارتیان، با بیان این که خط لوله مارون – اصفهان به طول 430 کیلومتر و ظرفیت بیش از نیم میلیارد بشکه نفت خام است، اظهار کرد: این خط لوله به خاطر رشته کوههای زاگرس،مناطق سخت گذر و چندین رودخانه، پس از خط لوله آلاسکا، دومین خط لوله صعب العبور جهان محسوب می شود.

وی، ادامه داد: به دلیل اهمیت این خط، سال گذشته و در فاز دوم پیگرانیهای هوشمند، این خط لوله مورد پیگرانی قرار گرفت.

وی افزود: امسال حدود 11 کیلومتر از این خط لوله تعویض می شود و مابقی موارد و خوردگیها نیز طبق اولویت مورد ترمیم و تعمیر قرار خواهد گرفت.

به گفته وی، خط لوله مارون – اصفهان، ظرفیت انتقال روزانه بیش از نیم میلیون بشکه نفت خام را داراست که 370 هزار بشکه آن  خوراک پالایشگاه اصفهان را تامین می کند و مازاد آن از طریق الکترو پمپها و مراکز انتقال به تهران منتقل می شود.

مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان با بیان این که، پارسال هفت  و نیم میلیارد لیتر فرآورده نفتی در این منطقه جا به جا شده است، ادامه داد: حدود چهار میلیارد لیتر از این مقدار به انتقال نفت گاز مربوط می شود.

بشارتیان با بیان این که بیش از دو میلیارد لیتر بنزین معمولی و 250 میلیون لیتر بنزین سوپر در سال گذشته جا به جا شده است، اظهار کرد: مابقی آن به انتقال نفت سفید (470 میلیون لیتر) و ATK ( سوخت جت) با 450 میلیون لیتر مربوط می شود.

مدیر خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان، با بیان این که با صرفه ترین و ایمن ترین راه انتقال کلان نفت و فرآورده در همه جای دنیا خطوط لوله است، ادامه داد: هزینه انتقال با خطوط لوله معادل کمتر از یک چهارم انتقال با تانکر است؛ این در حالی است که هر 500 هزار بشکه نفت نیاز به سه هزار تانکر برای جا به جایی دارد که جاده های کشور گنجایش تردد این میزان تانکر نفتکش را ندارند.

وی، انتقال مازاد فرآورده های تولیدی پالایشگاه اصفهان و دریافتی از خطوط لوله بندرعباس – اصفهان به تهران را از دیگر فعالیتهای این منطقه نام برد و گفت: همچنین انتقال سوخت به فرودگاه اصفهان از طریق دو خط هشت اینچ از سوی این منطقه انجام می شود.

بشارتیان همچنین با بیان این که انتقال نفت کوره به پایانه صادراتی "آب نیل" از طریق خط لوله 12 اینچ از پالایشگاه به مرکز انتقال شماره هشت و از آنجا به این پایانه انجام می شود، اظهار کرد: نفت کوره تولیدی پالایشگاه به منظور صادرات و انتقال به سایر نقاط کشور از طریق خطوط ریلی به این پایانه منتقل می شود.

وی، به ظرفیت ذخیره سازی 5.5 میلیون بشکه نفت خام و فرآورده در مخازن تعادلی موجود در مرکاز انتقال نفت این منطقه اشاره و تاکید کرد: عمدتا مخازن موجود در این منطقه، ظرفیت 250 تا 500 هزار بشکه ای دارند.

به گفته وی، بزرگترین مخزن تعادلی کشور در مرکز انتقال نفت شماره هفت اصفهان با ظرفیت بیش از 1.3میلیون بشکه قرار دارد.

وی، از احداث حوضچه منیفولد مرکز انتقال نفت شماره پنج (دهدز) تعمیر اساسی سه دستگاه مخزن در مراکز انتقال نفت شماره دو، شش، هفت، راه انداز سیستم میترینگ مرکز انتقال نفت شماره هفت، اصلاح سیستم برق گیرها در مراکز انتقال یک تا 6، تعمیر اساسی مرکز انتقال نفت شماره سه، راه اندازی سیستم میترینگ مرکز انتقال شماره هفت، اصلاح شبکه زمین و برق گیر در مراکز انتقال نفت یک تا شش، تعمیر اساسی توربین سولرز مرکز انتقال نفت شماره چهار، استقرار مدیریت انرژی (ISO 50001)، ترمیم و تعمیر نقاط خوردگی منتج از پیگرانی هوشمند و... به عنوان برنامه های تعمیراتی امسال نام برد.

به گزارش شانا، خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه اصفهان یکی از بزرگترین مناطق 12 گانه این شرکت محسوب می شود که سه استان خوزستان، چهارمحال و بختیاری و اصفهان را در بر می گیرد.

این منطقه دارای 10 مرکز انتقال نفت و تاسیسات، 27 ایستگاه مخابراتی، 35 ایستگاه حفاظت کاتدی و حدود 800 کیلومتر خط لوله است.

برپایه این گزارش، نگهداری، تعمیر و بهره برداری کامل از خط لوله مارون- اصفهان به عنوان مهمترین خط لوله نفت کشور، کاملا در این منطقه انجام می شود.

این منطقه به لحاظ دارا بودن توربینهایی با قدرت 13 هزار اسب بخار، تامین بیش از نیمی از خوراک مورد نیاز پالایشگاه های کشور که با خط لوله تامین خوراک می شوند، دارا بودن سخت گذرترین خط لوله نفت و بزرگترین مخزن تعادلی کشور، اهمیت بسزایی دارد.

 

کد خبر 238475

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =