دکلهای حفاری دریایی، غولهای فولادی آرمیده در دریا

با توجه به مرز گسترده‌ آبی در کشور و حضور فراوان منابع نفت و گاز در اعماق این آبها، ارائه تکنولوژی برتر جهت اکتشاف، حفاری و بهره‌برداری از این میادین از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین با اشراف بر این مسأله که چندی دیگر، عمر منابع فسیلی رو به پایان است، تلاش در جهت تولید این منابع توسط تکنولوژی به روز و مؤثر را بیش از پیش حائز اهمیت می‌کند. دکل‌های حفاری دریایی از جمله اولین تجهیزات لازم جهت رسیدن به این هدف هستند.

  
نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 6  

دکل دارای اجزاء مختلفی می باشد. اجزاء سازه ای دکل ، Mast و زیرسازه می باشند. آنها سازه هایی با قاب فولادی هستند.
Mast  یک برج قابل جابجایی می باشد که قابلیت مونتاژ به عنوان یک مجموعه را دار است.  آن باید بتواند در برابر بارهای اعمالی همچون بار ناشی از Dead line ، fast line ، وزن لوله ها ، باد ، زلزله و ... مقاومت نماید. Mast ها برپایه روش بلند شدن، به سه دسته روبرو تقسیم می شود: Slingshot ، Swing up و One step .


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 5 

یک دکل حفاری دریایی معمولا از دویست میلیارد تومان تا سیصد میلیارد تومان قیمت دارند.

نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 4 


دکل جک آپ(به انگلیسی: Jackup rig) گونه ای از سکوهای نفتی قابل حمل است. این نوع از سکوها شامل یک مخزن بزرگ شناور و تعدادی دکل مجهز به جک های غول پیکر می باشند.دکل ها در مواقع نیاز به عمق آب رفته و پس از قرار گرفتن بر کف دریا، بدنه سکو را بر روی خود نگه می دارند.از این سکو ها در حفاری چاه های نفتی در مناطق کم عمق دریاها استفاده می شود.

نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 3 


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 2

نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 21 


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 14  

بعضی از دکلها ی دریایی مانند کشتی روی اب معلق هستند و با لنگر ثابت می شوند و بعضی از دکلها با پایه های فلزی و یا بتونی داخل عمق دریا ثابت می شوند. طبق برنامه وزارت نفت در ایران حدود 2400 چاه نفتی در سالهای آینده باید حفر شود.


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 12 


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 11 


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 9 


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 8  

دکل‌های حفاری دریایی بسته به عمق آب، شرایط آب و هوایی و نوع حفاری (اکتشافی یا توسعه‌ای) در دو گروه تقسیم می‌شوند: 1- دکل‌هایی که به نحوی روی کف دریا قرار داده می‌شود (bottom support Rigs) که خود به سه دسته Fixed Jack up، submersible، platform تقسیم می‌شوند. 2- دکل‌هایی که روی آب شناورند (Floating rigs) که در 2 نوع Drill ship، Semisubmersible یافت می‌شوند


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 16  

افزایش رو به رشد فعالیت‌ شرکتهای ساخت تجهیزات دریایی داخلی و کمبود دکل‌های حفاری دریایی زمینه را برای رشد این صنعت به صورت پویاتر و توسط نیروی داخلی بیش از پیش نشان می‌دهد.


نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 15  

نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 13

 

نگاهی بر دکل های نفتی دنیا 17

کد خبر 243789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =