به گزارش خبرنگار شانا، علی اصغر پاسبان روز گذشته (27آبانماه) در هفدهمین نشست کمیته کنترل و نظارت بر کمیت و کیفیت محصولات تولیدی شرکت ملی نفت ایران که به میزبانی شرکت نفت فلات قاره ایران در باشگاه شماره 3 نفت برگزار شد، نمک، آب و مواد معدنی، سولفور، RVP و آسفالتین و WAX را از عوامل موثر بر کاهش کیفیت نفت خام عنوان کرد و گفت: در زمان مواجهه با این عوامل، باید با استفاده از راهکارهای موجود، کیفیت نفت خام را ارتقا داد.
وی استفاده از مواد شیمیایی و افزودنیها، فرآیندهای سبک سازی نفت سنگین و فرآیندهای ارتقای کیفیت و یا تکمیل فرآیندهای موجود را سه راهکار موجود برای ارتقای کیفیت نفت خام خواند و افزود: پژوهشگاه صنعت نفت در هر سه زمینه، اقدامهای خوب و موثری انجام داده و در راهکار نخست، استفاده از اسکونجرها، انواع مواد کاهنده نقطه ریزش و انواع دمولسیفایرها را آزمایش کرده است.
پاسبان در خصوص فرآیندهای سبک سازی نفت سنگین نیز توضیح داد: در این زمینه پژوهشگاه صنعت نفت در دوسال اخیر روی فرآیند کک سازی، مطالعات و اقداماتی عملی انجام داده است.
به گفته وی، فرآیند کک سازی برای سبک سازی باقیمانده های نفت در پالایشگاهها استفاده می شود و می توان از همین فرآیند برای سبک سازی نفت خامهای فوق سنگین تولیدی نیز استفاده کرد.
پاسبان با بیان این که در میان فرآیندهای کک سازی، فرآیند ککینگ تاخیری از دیگر فرآیندها مناسبتر است، ادامه داد: هم اکنون در دنیا بر روی این روش سرمایه گذاری می کنند.
وی با تاکید بر ضرورت اجرای فرآیندهای نمکزدایی از نفت خام خاطرنشان کرد: انجام نشدن این فرآیند به مشکلاتی از قبیل مسمومیت کاتالیستهای پالایشگاهی، خوردگی خطوط لوله و تجهیزات فرآیندی بالادستی و پایین دستی و افت قیمت نفت صادراتی منجر می شود.
هفدهمین نشست کمیته کنترل و نظارت بر کمیت و کیفیت محصولات تولیدی شرکت ملی نفت ایران روز گذشته (27 آبانماه) به میزبانی شرکت نفت فلات قاره ایران و با حضور مدیرعامل این شرکت، مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران و نمایندگانی از شرکتها و مدیریتهای تابع شرکت ملی نفت در باشگاه شماره سه نفت (باشگاه الهیه) برگزار شد.
نظر شما