ساختگاه نهایی مخازن ذخیره سازی زیرزمینی نفت خام مشخص شد

فعالیتهای مطالعاتی و طراحی در پنج محل که به عنوان ساختگاه نهایی برای احداث مخازن ذخیره سازی زیرزمینی نفت خام کشور مشخص شده، در حال انجام است.

به گزارش شانا، مخازن ذخیره سازی زیرزمینی نفت خام در نوار ساحلی خلیج فارس و در عمق ۶۰ تا ١٠٠ متر زیر سطح آبهای آزاد با هدف جلوگیری از نفوذ نفت‌خام به زمین ساخته می شود.

براساس اعلام مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران، در این طرح که در قالب یک پروژه پژوهشی با ابلاغ وزیر نفت از بهمن ماه سال ۱۳۹۰ آغاز شده است و در ردیف اقدامات مهم پدافند غیرعامل به شمار می رود، مقرر است در فاز نخست، امکان‌سنجی احداث مخازن زیرزمینی در ایران، ارائه نقشه راه جهت شناسایی ساختگاههای مناسب برای ذخیره‌سازی، انتخاب مشاوران داخلی و خارجی برای طراحی احداث پایلوت مخازن، ساخت ۱۰ میلیون بشکه مخزن زیرزمینی و ارائه طرح فاز دوم پروژه صورت پذیرد.

این گزارش حاکی است: به این منظور ۲۰ نقطه برای نخستین بار برای ساخت مخازن ۱۰ میلیون بشکه ای زیرزمینی در خاورمیانه شناسایی شده است که بعد از کارشناسیهای صورت گرفته به پنج نقطه نهایی تقلیل یافت و هم اینک فعالیتهای مطالعاتی و طراحی آن در حال اجراست.

به این منظور، کارشناسان معاونت برنامه ریزی و تلفیق طرحها و برنامه های مدیریت برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران از ساختگاههای نهایی جهت احداث مخازن ذخیره سازی زیرزمینی در نوار صد کیلومتری جنوب کشور بازدید کردند.

به گزارش خبرنگار شانا، در همین زمینه اوائل سال گذشته معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری از به پایان رسیدن تدوین نقشه راه فناوری ذخیره‌سازی زیرزمینی نفت خبر داد و اعلام کرد: براساس بند 14 ابلاغیه سیاستهای اقتصاد مقاومتی، افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز به منظور اثرگذاری بر بازار جهانی نفت و گاز بویژه میدانهای مشترک مورد تأکید قرار دارد.

مخازن زیرزمینی نفت‌خام پس از جنگهای جهانی و چالشهای به وجود آمده بین‌المللی بازار نفت‌خام و برای مواقع ضروری جهت جلوگیری از آسیب به اقتصاد و صنایع، در کشورهای واردکننده نفت‌خام مانند ژاپن در دستور کار قرار گرفت؛ هرچند که هم اینک کشورهای تولیدکننده نفت‌خام مانند نروژ، فرانسه، عربستان و کویت و به تازگی قطر و امارات، نیز مطالعه این مخازن را در دست اقدام دارند. امروزه ساخت مخازن استراتژیک نفت‌خام یکی از مسائل مورد توجه قدرتهای جهانی است. در حال حاضر در ایالات متحده آمریکا بیش از ۷۰۰ میلیون بشکه نفت‌خام ذخیره استراتژیک وجود دارد. ژاپن نیز از ظرفیت ذخیره سازی زیرزمینی حدود یکصد میلیون بشکه ای و چین از ظرفیت ذخیره سازی زیرزمینی ۵٠ میلیون بشکه ای برخوردار است. گفتنی است کشور سوئد نخستین مخازن ذخیره سازی زیرزمینی را در سال ١٩۴۸ میلادی به بهره برداری رساند.


کد خبر 251444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =