به گزارش شانا به نقل از معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری، جعفر توفیقی، دبیرستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت، گاز و زغالسنگ معاونت علمی ریاست جمهوری، ایجاد مناطق ویژه فناوری در صنعت نفت را مهم برشمرد و گفت: هدف از راهاندازی این مناطق، محقق کردن تجاری سازی علم است.
وی با اشاره به این که یکی از تجربه هایی که در دنیا وجود دارد و در کشور ما هم مقدمات آن فراهم شده، مناطق ویژه فناوری هستند، افزود: با ایجاد چنین مناطقی میتوانیم تجاری سازی ایده و تکمیل زنجیره علم و ایده تا ثروت را محقق کنیم.
توفیقی با بیان این که در کشور تجربه های پراکندهای مانند پژوهشگاهها، مراکز تحقیقاتی و پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد و همچنین شرکتهای دانش بنیان وجود دارد، تصریح کرد: مناطق ویژه فناوری این تجربه را بهینه سازی میکنند و برای ارتقای فعالیتهای دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز تحقیقاتی و رشد تلاش میکند تا بتوانند ماموریت تجاری سازی علم را بر عهده گیرند.
شایان یادآوری است که ستاد توسعه فناوری و نوآوری صنعت نفت گاز و زغالسنگ نگاه ویژهای به ارتقای نظام نوآوری بخشی در این حوزه دارد تا بتواند در اجرای استراتژیهای خود به دنبال تحقق این هدف کلان باشد.
پژوهش به عنوان عاملی تصمیم ساز میتواند در امر مطالعات اکتشافی و مخازن تولیدی، فرآیندهای ساخت مشتقات پیچیده نفتی، مواد شیمیایی، کاتالیستها و حتی طراحی واحدهای نو، نقشی موثر ایفا کند و میتوان با قاطعیت پذیرفت که کلید توسعه فناوری و خود اتکایی در ساخت تجهیزات و مواد داخل کشور، در پژوهشهای کاربردی و توسعهای نهفته است.
با ایجاد مناطق ویژه فناوری در صنعت نفت میتوان تجاری سازی علم را تحقق بخشید، بنابراین به این مناطق نظام نوآوری بخشی اطلاق میشود، زیرا میتوانند تجاری سازی علم را محقق کنند، با ایجاد چنین مناطقی میتوانیم ایده تجاری سازی و نتایج تحقیقاتی علم و ایده تا ثروت را محقق کنیم.
نظر شما