به گزارش شانا، نوذر شفیعی با بیان این که محور دومین جلسه نظارتی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، بررسی روند اجرای برجام اقتصادی در حوزه های بانک و بیمه بود، اظهار کرد: این جلسه با حضور مسئولانی از «وزارت امور اقتصادی و دارایی»، «بانک مرکزی» و «وزارت امور خارجه» برگزار شد و مسئولان دولتی در این جلسه از اتصال به شبکه سوئیفت خبر دادند.
بر اساس این گزارش، طبق «قانون الزام دولت به اقدام متقابل و متناسب در اجرای برجام»، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس موظف شده است بر اجرای برجام نظارت کند و هر 6 ماه یکبار به صحن علنی گزارش دهد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: طبق گفته مسئولان بانک مرکزی و وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سایر بانکهای ایرانی بهجز 3 بانکی که هنوز تحت تحریم هستند، در زمینه ارتباط با بانکهای خارجی هیچ مشکلی ندارند.
شفیعی تصریح کرد: بیشتر رویهها و سازوکارهایی که در این حوزه ایجاد مشکل میکند، فنی است و اینگونه نیست که اراده سیاسی برای شکل گرفتن همکاریها وجود نداشته باشد.
شفیعی افزود: آنطور که مسئولان اقتصادی توضیح دادند، به ظاهر ما در حوزه همکاریهای بانکی مشکلی نداریم و میتوانیم با بانکهای مختلف خارج از کشور ارتباط برقرار کنیم کما اینکه ارتباط برقرار شده است.
وی اظهار کرد: آنچه تحت عنوان مانع برمیشماریم، تغییر رویه و سازوکارهای بانکی در دنیاست و تا بخواهیم خودمان را نسبت به همدیگر تطبیق دهیم، زمانبر است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در حوزه بیمه نیز گویا مذاکراتی با کشورهای مختلف در اروپا و آسیا انجام شده است و نهادها و مؤسسات بیمهای آنجا برای تحت پوشش قرار دادن مسائل بیمهای مربوط به روابط تجاری، سرمایهگذاری و دیگر موارد اعلام آمادگی کردهاند.
وی افزود: به نظر میآید که طی 50 روز پس از اجرایی شدن برجام (برنامه جامع اقدام مشترک)، گامهای خوبی برداشته شده است، البته برخی مسائل باید در عمل تجربه شود و ممکن است در عمل نه به دلیل نبود اراده سیاسی، بلکه به دلیل مسائل فنی با مشکلات و موانعی مواجه شویم.
نظر شما