به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر چهارشنبه (19 اسفندماه) در دیدار با ایوایلو مسکوفسکی، وزیر حمل و نقل بلغارستان، از اتحادیه اروپا به عنوان یکی از شریکان مهم تجاری برای ایران در گذشته یاد و اظهار کرد: در سالهای تحریم، بخش زیادی از مبادلات تجاری میان ایران و اروپا کاهش یافت.
وی با بیان این که ایران در میان کشورهای اتحادیه اروپا رابطه ای دیرینه با بلغارستان داشته است، تصریح کرد: هم اکنون با لغو تحریمهای ایران، فرصتی مهیا شده است که روابط تهران- صوفیه به نقطه پیشین بازگردد و شاهد توسعه مناسبات میان دو کشور باشیم.
جهانگیری یکی از ماموریتهای اصلی کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور را شناسایی موانع و بررسی فرصتهای جدید برای توسعه همکاریها دانست و اظهار امیدواری کرد در این کمیسیون توافقهای مثبت و سازنده ای میان دو کشور امضا شود و دو ملت از نتایج آن بهره مند شود.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به فرصتها و مزایای منحصر به فرد ایران نظیر برخورداری از امنیت و آرامش، جمعیت 80 میلیونی، منابع معدنی فراوان، نیروی جوان تحصیلکرده و بازار بزرگ کشور گفت: ایران ظرفیتهای مهمی دارد که می تواند برای کشورهای اروپایی و از جمله بلغارستان، جذابیت زیادی برای سرمایه گذاری و همکاری مشترک داشته باشد.
جهانگیری یادآور شد: ایران آمادگی دارد در زمینه های مختلف مانند حمل و نقل، کشاورزی، انرژی و صنعت با بلغارستان همکاری جدی داشته باشد و لازم است موانع پیش روی توسعه روابط نظیر مشکلات و موانع بانکی مرتفع شود.
وی افزود: موانع بانکی یکی از مهمترین مشکلات پیش روی توسعه همکاری میان ایران و کشورهای اروپایی است و اتحادیه اروپا باید سرعت عمل بیشتری برای حل مسائل بانکی میان دو طرف داشته باشد تا فرصت سرمایه گذاری و همکاری فراهم شود.
جهانگیری یادآور شد: تهران و صوفیه می توانند افزون بر توسعه روابط در زمینه های اقتصادی و تجاری، همکاریهای خود را در بخش فرهنگی و علمی نیز ارتقا دهند.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین با اشاره به دیدار محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران با نخست وزیر بلغارستان و دعوت ایشان از وی برای سفر به تهران، گفت: رفت و آمد و رایزنی مستمر مقامهای دو کشور می تواند زمینه ساز توسعه مناسبات در بخشهای مختلف باشد.
وزیر حمل و نقل بلغارستان نیز در این دیدار با اشاره به ملاقاتهای خود با برخی وزیران ایرانی گفت: در مذاکرات انجام شده، بسیاری از مسائل و موانع پیش روی همکاریهای میان دو کشور را بررسی کردیم و لازم است که این مسائل را با سرعت و در آینده نزدیک حل کنیم تا شرایط برای همکاری و سرمایه گذاری فراهم شود.
مسکوفسکی یکی از موانع فراروی گسترش همکاریهای دو کشور را مسائل بانکی عنوان کرد و افزود: بدون حل مسائل بانکی، شرایط برای توسعه همکاریهای تجاری میان دو کشور فراهم نخواهد شد.
وی ایجاد یک کریدور حمل و نقل میان دو کشور را گامی مهم و سازنده در توسعه روابط ارزیابی کرد و اظهار کرد: ایران می تواند دروازه ای میان اروپا و خاورمیانه باشد و وجود این کریدور می تواند زمینه مناسبی برای توسعه مناسبات و ارتقای سطح همکاریهای میان دو کشور باشد.
وزیر حمل و نقل بلغارستان گفت: از لحاظ سنتی و تاریخی روابط مستحکمی میان مردم دو کشور حاکم بوده است و امیدوارم مردم دو کشور شاهد توسعه روابط همانند گذشته باشند.
نظر شما