محمد نهاوندیان به روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز گفت: ایران به دنبال تعامل سازنده است و نه مداخله؛ تنها در این صورت همه طرفها خرسند خواهند بود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر انتخابات مجلس شورای اسلامی بر سیاستهای اقتصادی دولت گفت: این میزان از مشارکت مردم در انتخابات، درصد ریسک پذیری اقتصادی را کاهش می دهد و از سیاستهای اقتصادی دولت حمایت می کند.
نهاوندیان همچنین در پاسخ به پرسشی درباره که آیا نتیجه انتخابات را می توان یک پیروزی برای میانه روها دانست یا جریان عملگرا گفت: این یک پیروزی برای ملت ایران است. این انتخابات نشان داد که ما دموکراسی واقعی داریم که در آن مردم مشارکت می کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری افزود: البته ما در ایران دیدگاههای متفاوت سیاسی داریم، با این حال این مردم ایران هستند که برای آینده خود تصمیم می گیرند که این مسئله برای اقتصاد خوب است.
نهاوندیان در پاسخ به پرسشی درباره مدل جدید قراردادهای نفتی ایران گفت: ما قراردادهای نفتی خود را بازنگری کده ایم و قانونگذاران در حال بررسی آن هستند.
وی گفت: صحبتی که در ایران مطرح است این است که بتوانیم پیش از ارائه قراردادها تا حد ممکن دیدگاه مختلفی را در این باره جمع آوری کنیم؛ از این رو شما نمی توانید این دیدگاهها را مخالف بدانید، زیرا دولت می خواهد از این دیدگاهها استفاده کند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری یادآور شد: دولت ایران مصمم است که صنعت نفت خود را توسعه دهد؛ از این رو سرمایه گذاری خارجی برای این منظور ضروری است و البته دو طرف باید از مفاد قرارداد راضی باشند.
نهاوندیان در پاسخ به این پرسشی در این باره که آیا کشورهای اروپایی تمایلی را برای تسهیل مناسبات تجاری با ایران نشان داده اند یا خیر، گفت: کشورهای اروپایی و آمریکا متعهد هستند که در چارچوب برجام تجارت با ایران را تسهیل کنند.
وی افزود: همه تحریمهای ثانویه آمریکا علیه ایران اکنون لغو شده و دفتر کنترل سرمایه های خارجی نیز متعهد است تا این پیام را به موسسه های مالی و اعتباری بدهد؛ از این رو تاز زمانی که آنها در چارچوب قوانین و مقرراتی که کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر کرده اند گام بردارند مشکلی نخواهند داشت.
رئیس دفتر رییس جمهوری ادامه داد: شرکتهای غیر اقتصادی آمریکایی هیچ مشکلی ندارند؛ البته تعامل افراد حقیقی آمریکایی مشکلاتی را داشته که برای رفع آن در حال رایزنی هستیم
نهاوندیان گفت: بانک مرکزی نیز حسابهای خود را در شماری از کشورها دوباره بازگشایی کرده، «ال سی ها» دوباره صادر می شود و سوئیفت به کار افتاده است. همچنین شماری از بانکهای تجاری ایران، رابطه خود را با بانکهایی که در گذشته همکاری داشته اند، از سر گرفته اند.
نظر شما