به گزارش وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا، تجارت با ایران به عنوان دومین کشور پرجمیعت منطقه خاورمیانه با جمعیت 80 میلیون نفری اکنون پس از لغو تحریمها در صدر توجه استرالیا قرار گرفته است.
وزارت امور خارجه استرالیا در این مطلب که در آستانه سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به کانبرا و سیدنی در هفته جاری منتشر شد، اعلام کرد موانع صادرات و واردات به ایران حذف و امکان توسعه تجاری استرالیا با ایران فراهم شده است، تا نسبت به این که استرالیا از فرصتهای موجود در ایران عقب نمی ماند، اطمینان حاصل شود.
براساس این مطلب، بخشهای کشاورزی، غذا، مدیریت آب، آموزش فنی حرفه ای، مراقبتهای سلامت و بخش رفاه از جمله بخشهایی هستند که از هم اکنون صادرکنندگان استرالیایی آنها را برای آغاز مراودات خود با ایران مناسب یافته اند.
بخشهای نفت و گاز و معادن نیز از جمله دیگر بخشهایی هستند که استرالیایی ها در میان مدت آنها را مناسب سرمایه گذاری می دانند.
در این گزارش آمده است: حدود 20 سال پیش، ایران بزرگترین مقصد صادرات استرالیا در خاورمیانه بود که بخش قابل توجهی از محصولات کشاورزی خود را به آنجا صادر می کرد و بخش خدمات، آموزش و تحصیلات تکمیلی، نفت و گاز نیز از فرصتهای موجود بود که ایران بهره مند می شد.
از سال 2006 استرالیا با تحریمهایی که غرب علیه ایران اعمال کرده بود، همراه شد و سپس در سال 2008 به صورت مستقل برخی تحریمها را علیه ایران اعمال کرد.
اوایل امسال وزارت امور خارجه استرالیا اعلام کرد که تحریمهای مستقل این کشور علیه ایران لغو شده است.
وزارت امور خارجه و تجارت استرالیا آمادگی این کشور را با توجه به تغییرات مثبت ایجاد شده در بازار ایران، افزایش طبقه متوسط ایران به ویژه در تهران بزرگ که حدود 15 میلیون جمعیت دارد و همچنین نیاز شهرهای بزرگی همچون اصفهان، مشهد و تبریز به خدمات گسترده برای همکاری اعلام کرد.
در این گزارش همچنین آمده است: به رغم تحریمهای بین المللی، ایران یک بازار بزرگ و پیچیده با جمعیت جوان و تحصیلکرده، بخش خصوصی پایدار و پایگاه اقتصادی متنوع است. این عوامل در کنار موقعیت جغرافیایی مهم ایران باعث ورود مجدد ایران به اقتصاد جهانی شده است.
وزیر تجارت و سرمایه گذاری استرالیا نیز در برنامه ای اقتصادی تحت عنوان سفیر تجارت از ماموریت خود در تلاش برای آغاز تجارت با ایران که پس از لغو تحریمها فرصتهای بی نظیری فراهم کرده است، خبر داد.
نظر شما